Sist oppdatert: 30.03.2010 18:18

Den stille uke?

LINE WERMUNDSEN MORK

Vi er midt i påska, midt i den stille uke. Så feil kan man ta, feil begge deler.

Påskeuka starter egentlig ikke før påskedag, og varer til søndagen etter.   I tidligere tider ble påsken visstnok feiret kun på påskedag. Men da pilegrimene begynte sine valfarter til Jerusalem, ble feiringen utvidet – og vips ble det plass til hytte-til-hytteturer for fjellglade nordmenn også.  Skjønt to-tre dager blir for lite, og dermed har vi her i landet bevilget oss det som vel er verdensrekord i lang påskeferie. En hel ukes ferie - og det altså før påske.

Ikke er uka så stille heller.  Et par stille dager har vi fortsatt, men det er lenge siden alt av utesteder var stengt, kinoene mørke og melka gikk ut på dato før den ble tilgjengelig igjen fra påskestengte butikker. Merkelig nok klarte vi oss helt fint uten påske-åpne butikker, alle hadde vi mat på bordet og vel så det, og Martha og Marit fikk en velfortjent påskeferie de også.

For oss som tar turen fra byen til fjells, og da aller helst til Hedalsfjella, behøver det slett ikke bli noen stille (og eventuelt kjedelig) uke. Her på hytta har vi nå skrudd opp vår åttende Høgdesprett-medalje på veggen, etter nok et uhøytidelig påskeskirenn palmesøndag.  Sola så vi ikke så mye til i år, men mildt i været og trivelig stemning var det med god oppslutning fra både hytter og bygd. Det er satt av god plass på veggen vår til flere medaljer i årene framover, og så får vi håpe at vi ikke får flere repriser på 2006, da vi snødde inne og ikke fikk deltatt.

Medaljer har vi ikke fra de tre løypelagskonsertene, bare masse gode minner. La gå at dørterskelen er litt høy og at peiskroken lokker denne første dagen i ferien, for vel plassert i gymsalen på skolen har vi aldri ønsket oss noe annet sted.  Årets konsert var et absolutt høydepunkt så langt, med et godt og variert program og veldig dyktige aktører under Arnes ledelse.  Det lyste musikk-glede lang vei! Og ja, et godt element av stillhet fikk vi med en flott avslutning.  ”Vår beste dag”. På vegne av oss i løypelaget: Tusen takk til dere alle, både medvirkende og publikum som med inngangsbilletten støtter lagets drift. 

Her i Søbekklia er altså påsken, eller den stille uka var det ja, godt i gang.  Enda gjenstår pilegrimsferden over Slafjell, påfyll av tenåringer fra byen (det kan komme til å bli litt mindre stille..),  et besøk eller to i stavkirka og så var det disse skiløypene som skal kjøres da . Blir det fisk på oss under Busupilken i år tro? Og treffer vi blinken på Petatmyra  påskeaften?  Eller kanskje treffsikkerheten er større i vårt eget lille påske-ski-skytter-renn?   Hvorfor haren legger egg, har jeg aldri skjønt, men vi finner dem nok i år også. Det er som medaljene fra Høgdespretten alt sammen: Ingen påske uten. Jammen godt at pilegrimene fant på å utvide påskefeiringen den gangen.  Så blir det tid til alt som er hyggelig, og samtidig tid til ettertanke. God påskefeiring, og god påske! 

 


Bilder fra sesongen 2009-2010