Sist oppdatert: 16.11.2010 06:31

Hedalen skårer høyest i Valdres!

ARNE HEIMESTØL
 

Hedøler er svært fornøyde med bygda si. Det viser de foreløpige resultatene fra lokalsamfunnsundersøkelsen "Valdres Viser Veg".

I vår fikk 2000 valdriser i 12 bygder utlevert spørreskjema om alt fra hvordan de oppfatter egen psykisk helse, holdninger til psykisk sykdom, fysisk aktivitet og mer. Ca. 900 svar kom inn, og sist torsdag fikk kommunestyret i Sør-Aurdal orientering om de foreløpige resultatene fra undersøkelsen, herunder fra de to bygdene som var med i vår kommune; Reinli og Hedalen.

– Når en ser på de ulike kategoriene som går på lokalsamfunnet: initiativ og samarbeid, ledelse i lokalsamfunnet, kontakt og kommunikasjon i lokalsamfunnet, tro på framtidig økonomisk levedyktighet og fritid og rekreasjon – og sammenligner alle de lokalsamfunnene som var med i undersøkelsen – skårer Hedalen høyest på samtlige av nevnte områder, sier prosjektleder Berit Øygard.

68 % av de spurte i Hedalen svarte at de er helt sikre på at: "I Hedalen er vi flinke til å stå sammen og få ting til."

Dette er de foreløpige resultatene av undersøkelsen. Om ei uke håper vi å kunne publisere flere resultater sammen med professor Tom Sørensen sine kommentarer til disse.

– Jeg er opptatt av hvordan vi kan overføre de positive verdiene i Hedalen til andre bygder i Sør-Aurdal, sier ordfører Kåre Helland. Han stiller samme spørsmål som professor Sørensen reiste i kommunestyremøtet: – Er det avstand til kommunesenteret eller andre forhold som kan forklare resultatene i deler av undersøkelsen "Valdres Viser Veg"?