Sist oppdatert: 19.09.2010 07:16

Datatipset

ARNE HEIMESTØL
  Det finnes mange gode programmer en kan laste ned fra Internett. Dropbox er ett av dem. Med det kan du ta sikkerhetskopi av viktige filer og lagre dem på nettet. Men du kan mer: Har du flere maskiner , kan du installere programmet på disse også, og når Dropbox benytter samme innlogg, synkroniserer maskinene seg i forhold til hverandre.

Dette gjør at du kan ha tilgang til filene dine selv om du er ute og reiser. Jeg har en stasjonær og en bærbar maskin. Når jeg for eksempel skal holde et foredrag, lager jeg presentasjonen i dropboxmappa på den stasjonære maskina. Så snart jeg kobler den bærbare til Internett, får jeg beskjed om at det er filer som skal synkroniseres.

På hjelpesiden til programmet leser vi følgende:

Når du installerer Dropbox-programmet, skaper det en ny mappe på datamaskinen. Det fungerer som en annen mappe på harddisken, bortsett fra alt i din Dropbox-mappe automatisk synkroniseres til web og til en annen datamaskin som har Dropbox installert.

Det er enkelt. Flytt filer til din Dropbox ved å dra og slippe dem inn i din Dropbox-mappe. Det er det. Filene du droppet, blir automatisk sikkerhetskopiert til nettet og synkronisert til andre datamaskiner. Du trenger ikke å gjøre noe. Du kan også lagre filer direkte til din Dropbox-mappe fra alle programmer.

  • Her har du en hjelpeside.

Du kan lagre inntil 2 gb med filer i Dropbox uten å betale for det. Har du behov for større lagringsplass, kan du få noen gigabyte ekstra hvis du verver nye brukere, og/eller du kan opprette en premiumkonto som du betaler for.

  • Her kan du laste ned programmet.