Sist oppdatert: 19.09.2010 19:58

Allsidig kunst og husflidsutstilling

KIRSTEN GREAKER HEIMESTØL
 

Søndag ettermiddag hadde Hedalen kunst- og husflidslag sin årlige salgsutstilling. For tredje år på rad hadde de lagt arrangementet til Nordre lokalet. I år var det også litt seinere på høsten enn vanlig for ikke å konkurrere med Kjerringtorget på Nesbyen.
 

Det var mange utstillere i år som ikke hadde vært med før, og flere av dem kom utabygds fra. Den som hadde reist lengst, var nok Bente Kristiansen fra Kirkenes. Hun hadde et bord med mange nydelige Quilte- arbeider. Her var det både løpere og vesker og andre bruksting i flotte farger og mønster. Hun fortalte at dette var en hobby, og at hun alltid hadde drevet med forskjellige håndarbeider. Ruth Heidi Grønbeck, leder i Husflidslaget, fortalte etterpå at Bente Kristiansen kommer tilbake til Hedalen etter jul for å lede Quilte-kurs. Da er det bare å melde seg på….

 


 

Det var også en del menn med i år. Like innenfor døra hadde to gode kamerater fra Lomen i Vestre Slidre plassert seg med sine trearbeider. Begge var pensjonister, hadde drevet med hobbyene sine noen år og reiste rundt og delte bord på salgsutstillinger. Reidar Haugen drev mest med dreiing av boller, fat og ulike bruksgjenstander. Han brukte helst bjørk og furu som materiale, men det var også noen gjenstander av lerk og osp på bordet. Vi la merke til noen salatboller med en noe spesiell design; de var formet som gammeldagse “pissopotto”.
 


 

Ved siden av satt kameraten Nils Dokken. Han hadde også dreide produkter, men her var det i tillegg produkter i teknikker som han kalte sveiping og lagging; det var staver av selje som var satt sammen og festet med bjørketeger eller seljeband i en teknikk som han kalte hjuling. Denne karen drev også med neverarbeid.

 


 

På sena hadde Kristen Stavedal fra Bagn plassert seg med sine malerier. Han hadde levd av å male de 10 siste åra. Mange av motivene på utstillingen var fra Vassfaret. Han fortalte at han hadde malt forskjellige motiver de siste 25 åra, men at han likte best å male naturlandskap. Alle maleriene hadde trerammer av gammelt materiale.

 


 

Charlotte Kulterud hadde også stilt ut noen av sine malerier. Vi la spesielt merke til noen nydelige blomster i svart og hvitt.

 

 

Ellers var det flere kjente ansikter blant utstillerne med produkter som smykker, hardangersøm, nisser, strikkeplagg og hekleplagg.I det vi var på vei ut, la vi merke til et bord med honning innerst i hjørnet i gangen. Her satt det to birøktere; far og sønn og solgte honning. Vi måtte sikre oss en boks.


 

Det var ellers salg av kaffe og vafler og i et stort trau var det oppskåret  frukt. En god del folk hadde møtt fram den første timen, og alt lå til rette for en hyggelig ettermiddag med mye besøk. Vi ønsker kunst- og husflidslaget lykke til med aktivitetene sine denne vinteren!