Sist oppdatert: 16.04.2011 07:54

Påskelunsj

ELLEN SKRINDE ØVERBY
 

Som et hyggelig avbrekk i en ellers travel hverdag med eksamensforberedelser og andre prøvelser, ble 10. trinn og undertegnede invitert av 9. trinn på påskelunsj. Sunn og god mat var pent dandert, og bordet var pynta til fest.

Elevene på 9. trinn hadde laga så å si all maten sjøl sammen med Marit Helene ( …var ikke til og med appelsinene sjøldyrka …?).

Menyen ble presentert av 9.-klassingene og bestod av diverse eggretter, eplemos av epler dyrka i Hedalen, samt karbonader av elg fra Hedalen.

Brødet var også bakt av elevene, og det samme var knekkebrødet. Er det noen som har lyst til å prøve å lage knekkebrødet, følger oppskrifta under bildene.

Til slutt fikk vi servert påskepynta muffins og appelsin til dessert.
Takk til elevene på 9. trinn og Marit Helene for god mat og en hyggelig opplevelse!


Tre av kokkene: Ola, Caroline og Torjus


God mat og hyggelig selskap



God stemning


Sjefskokka Marit Helene



Desserten



Vilde og Torjus viser fram knekkebrøda


Oppskrift på knekkebrød

3,5 dl grovt rugmjøl (fint eller halvt av hvert)
1,5 dl sesamfrø
2 dl solsikkekjerner
0,5 dl linfrø
1 dl kruskakli
1 ts salt
7 dl vann
1 stk kjøttbuljongterning


• Alt blandes, og smøres ut på bakepapir med slikkepott
(nok til to plater)
• Steiketemp: 190º
• Steikes i 10 minutter
• Ta ut platene og del knekkebrødet opp i passe store biter (med pizzaskjærer)
• Sett brettet inn i ovnen igjen, og steik videre til det har gått 30-40 minutter til sammen
• Ta ut brettet og legg bitene på ei rist
• Sett steikeovnen på 50ºC
• Sett rista inn i ovnen med døra på gløtt i ca. 30 minutter.
Knekkebrøda tørkes, og blir (forhåpentligvis) sprøe.

Lykke til!