Sist oppdatert: 16.04.2011 11:46

Greasefeber i Valdres

HELGE NORDBY
 

Ikke før er Ung i Valdres ferdig med sin oppsetting av Grease, så kommer hedølingene med sin versjon. Hedalen ungdomslag og Hedalen Musikkorps har gått sammen om sin utgave av musikalen i påsken.

 

Handlingen foregår i hight school-miljø på 1950-tallet. Grease er historien om Danny, Sandy og deres venner. Danny og Sandy møter hverandre i sommerferien og tilbringer mye tid sammen. Uten at de selv vet om det, - begynner de på samme skole. Det blir en del forviklinger når Danny skal være tøff overfor kameratgjengen, samtidig som han vil være sammen med Sandy. Hun forstår lite av dette, og kjenner ikke igjen den gutten hun møtte i Sommerferien. Danny spilles av Andreas Skoglund, og Sandy av Lena Aspmo Fossholt. Begge er dyktige sangere, og det er den musikalske delen som er vektlagt på forestillingen i Hedalen.
 

Det var en stor gjeng fra arrangørene i Hedalen som overvar ung i Valdres sin forestilling. De lot seg imponere over deres forestilling med flott dans og gjennomførte replikker.

 

Samarbeidet med Hedalen Musikkorps har ført til et stort orkester ledet av Arild Bjørnstad. Korpset er utvidet og framføring blir mer å betrakte som storband. Grease er en stor forestilling, og en har sett seg nødt til å redusere noe på skuepillet til korte replikker mellom de kjente sangene. Dette skal ikke på noen måte gå utover den kjente historien lover de ansvarlige instruktørene for forestillingen, Gunn Kjensrud og Edvin Fossholm. – Vi har øvet siden jul, - både hver for oss, og mye sammen, - korps og skuespillere.

 

Grease tema som de velger å kalle framføringen bygger på den norske utgaven arrangert av Tom Sterri, hvor sanger og replikker er på norsk. Dette gjør at det hele blir lett forestålig for alle.