Sist oppdatert: 18.04.2011 06:47

– Utrolig bra løyplagskonsert i Hedalen lørdag 16. april

TEKST: KARI HALLDIS BRENDEN
BILDER: LINE WERMUNDSEN MORK OG VEGARDFOTO
 

Dette var kommentarene etter konserten. Det var en konsert som fikk en til å lene seg tilbake og bare la seg rive med, og den var som balsam for sjelen. På tvers av bygdegrenser har koret også medlemmer fra andre deler av kommunen.

Leder i løypelaget, Line Wemundsen Mork, ønsket velkommen til konserten og introduserte aktørene.

 


 

Herman Nordby var først ute med en moderne fanfare fra ”Solus for trompet”. Senere ”lekte” han seg med nok et nummer fra ”Solus” til glede for seg selv og oss andre.

 

 

Vår alles Halvor Grønhaug, solist i Å eg veit meg eit land, ga meg gåsehud fra første klokkeklare tone. Han er allerede utrolig profesjonell.

  

Førkjes kantorum hadde et innslag med bl.a. Sønnavindsvalsen av Arne Dagsvik. Førkjene ble akkompagnert av Anne-Margrethe Wilter på piano. Her endte det med at førkjene bydde opp hver sin gubbe fra Gubbus kantorum, til dans. ”Hatter med (eller uten) slør” mangla heller ikke i oppvisningen.

 

 

 

Jeg tror Osvald Fossholms framføring av Bring him home fra Les Miserables rørte de fleste av oss langt inn i sjelen.

 

 

Som avslutning på konserten, ga de to korene sammen, en mektig opplevelse med Excultate Deo av Scarlatti og Han er oppstanden av Knut Nystedt.

 


 

Dirigent Arne Heimestøl ble kalt fram og fikk overrakt et kjempe-påskeegg og gode ord fra koret v/ Signe Elisabeth Kvåle. Han fikk også overrakt blomster fra løypelaget v/Line Mork.