Sist oppdatert: 22.04.2011 19:18

En vinter er over, men vi skal sees igjen til neste år

LINE WEMUNDSEN MORK
 

Så er løypegarasjen låst for sesongen. Løypemaskinen, scooteren, tilhengeren og masse skilt og stikker skal få stå i fred over sommeren.

 

 

I løpet av året har løypelaget også fått en ”filial” på Dekaren, så der står nå løypelagets andre scooter parkert – og der står også mange løypestikker. Sesongen tok en brå slutt, og som en konsekvens av det står også mange stikker i sommeropplag ute langs traseene våre.

 

Vi kan se tilbake på en flott vinter, ikke minst med mange fine helger. Men sesongen ble ganske kort, snøen kom sent og i begrensede mengder. Løypemaskinen har derfor ikke kjørt like mye som vi ønsker og som vi har gjort de fire foregående sesongene. Inneværende sesong var faktisk løypelagets femte, en aldri så liten milepæl.

 

Løypelagets økonomi er relativt god, noe vi først og fremst kan takke høy dugnadsvilje blant løypekjørere og andre bidragsytere. Derfor kunne vi i år investere i en snøscooter til, slik at vi nå er stasjonert både på Søbekkseter og Reset. Løypemaskinen stoppet for oss en gang i vinter, men heldigvis ble denne skaden utbedret for leverandørens regning.

 

I løpet av vinteren har vi fått rundt 10 nye andelseiere, og det er gledelig å se at vi har både hyttefolk, grunneiere og bygdefolk blant disse. Andelskapitalen er vesentlig for vår evne til å investere i nytt utstyr når det er nødvendig.  Løypelaget håper at alle faste brukere av løypenettet ser det som naturlig å ha en andel i laget.

 

Regnskapsåret, som for en sesongbedrift som løypelaget går fra sommer til sommer, er ikke avsluttet, og så langt har det kommet inn rundt 250 tusen kroner i bidrag til årets drift. Det er noe lavere enn hva vi mottok sist sesong, og vi oppfordrer derfor alle til å huske løypebidraget før de fjerner klisteret og setter skiene bort for sesongen. Anbefalt beløp er 750,-  men her er det opp til den enkelte å vurdere.

 

  • Løypelagets kontonummer er 6185 05 30490. Merk innbetalingen med hvilket hytteområde dere tilhører.

 

På kommunikasjonssiden har vi mange kanaler: Vi har hele tiden hatt hjemmesiden på hedalen.no, der  all informasjon er samlet og hvor vi legger ut oppdateringer om forholdene jevnlig. Løypelagstelefonen, basert på mobilsvar, er også veletablert og blir stort sett oppdatert hver helg.  Her ser vi imidlertid at bruken avtar, og mye av årsaken ligger nok i den gode sporingstjenesten som gis fra skisporet.no. Løypelaget betaler hvert år en fast sum for å omfattes av denne tjenesten, som gir brukerne av nettet vårt sanntidsinformasjon om når løypene er kjørt.  Denne tjenesten finnes også som en egen app for smarttelefoner.

 

Nytt denne vinteren er at vi også har etablert også på Facebook. Her har vi, akkurat som ønsket, fått både ros og ris gjennom sesongen, og målet om 100 ”venner” er nådd og vel så det.

 

Løypelaget håper alle har hatt en fin skisesong, og ønsker god sommer! Legg gjerne en og annen sommertur til vinterløypene, og bruk sag og øks flittig.