Sist oppdatert: 29.04.2011 07:46

Heder til Ola Øverby

HELGE NORDBY
 

Ved konserten Fagernes Musikkorps hadde i Begnadalen kirke torsdag kveld, ble Ola Øveby hedret med korpsets innsatspremie.

 

 

Premien er en vandrepokal som første gang ble delt ut i 1986, - for 25 år siden. Den ble nå delt ut for 21. gang, dvs. - det er ikke hvert år korpset har funnet en verdig kandidat.
 

For å bli tildelt hederen må en ha utøvd en innsats godt utover det det å spille og å møte opp. Spesielt siste året har Ola måttet ta ansvaret for slagverkdelen i korpset alene, - og det er langt mer en slagverk og stortromme som skal fungere. Som korpsleder Stig Rune Framnes sa ved overrekkelsen, – han har aldri klaget, selv om det mange ganger hadde vært naturlig.

 

Ola er av de yngste i korpset, og den yngste som noen gang har blitt hedret med innsatspremien. Han startet i Fagernes Musikkorps for tre år siden, - elleve år gammel. Han har rukket å bli med i tre NM for Brassband i Bergen og flere andre konkurranser og konserter. 

 

Slagverk, trommer, klokkespill, xylofon, pauker, - uansett hvilke slagverkinstrument som de måtte ha behov for, så trakterer Ola dette med stø hånd i godt samarbeid med dirigenten – til trygg støtte for alle musikerne.
 

Korpsets dirigent under konserten, John Philip Hannevik, forteller at han la merke til Ola sine kvaliteter da han dirigerte Fagernes Musikkorps for tre år siden. Ola er en allsidig og hyggelig gutt med evne til å ta utfordringer. Får han en oppgave, så er den innøvd til neste øvelse.
 

Hannevik sier med glimt i øyet, - jeg har sjelden møtt en så konsentrert konfirmant. Han kan nå langt om han vil!

 

Lykke til Ola, og gratulerer med vandrepokalen!