Sist oppdatert: 12.08.2011 18:24

Bo Kaspers orkester

ØRNULF DYVE
  Til alle dere som ikke kom dere så langt som til Skogsamfiet – Garthus på søndag, har jeg en god og en dårlig nyhet. Den gode nyheten er at du unngikk å få vann på paraplyen din. Den dårlige nyheten er at du gikk glipp av den flotteste konsertopplevelsen noensinne i Sør-Aurdal.

Bo Kaspers orkester er en meget fargerik bukett svensker som har velsignet oss med låter i jazz/pop-landskapet siden 1992. På Storøya Amfi vartet gjengen opp med låter fra store deler av de 20 årene bandet har turnert Norden på kryss og tvers. For folk flest var det de velkjente En man du tyckte om og Hon är så söt som vakte mest engasjement. Samtidig var det moro å se at Sircus, fra gruppas nyeste utgivelse, gikk rett hjem hos publikum.

På samme måte som verdensartisten Sting, er Bo Kaspers i besittelse av å ha evnen til å kombinere det musikalsk intrikate med det enkle og umiddelbare. Det hele fremføres tilbakelent og med en teknisk overlegenhet som få andre artister gjør dem etter. Jeg har lyst til å trekke frem keyboardist Mats Schubert, som med sin stoiske ro fargelegger hele orkesteret fra sin tangentpalett.

Det skal også nevnes at Hallingdal Lyd gjorde en meget god jobb i forhold til å gi Bo Kasper og hans medmusikere et detaljert og dempet lydbilde, som kledde både musikken og det voksne publikummet.

Vi som fant veien til Storøya, kan glede oss over en opplevelse som, i utgangspunktet, skulle være utenkelig i bygda vår. Så får vi tro at du som valgte å bli hjemme, nyter synet av den tørre, fine paraplyen som henger i gangen.