Sist oppdatert: 02.08.2011 06:02

Kurve kommer til Hedalen

ARNE HEIMESTØL
  Fredag 9. september bør du merke av i kalenderen din. Denne dagen kommer koret Kurve med dirigent Gudbrand Heiene på besøk til Nordre Lokalet. Kl. 20.00 kan du få med deg konserten "Pylsa vel feit".

– Vi gjennomførte samme konsert to ganger i vår med to fulle hus i Ulnes, forteller Gudbrand. – Det ble morsomt, og tilbakemeldingene var så gode, at vi fikk lyst til å sette opp igjen denne konserten et helt annet sted før vi mister to dyktige sangere til Gardemusikken og legetjeneste på Svalbard seinere på høsten. 

Konserten har et meget variert repertoar som spenner fra sør-afrikansk og norsk tradisjonsmusikk til jazz og pop. Lytt til disse klippene.

Kurve synger hovedsaklig a cappella og har fokus på rytmiske stilarter, som i praksis vil si det meste unntatt klassisk. Koret eies og drives av Vestre Slidre Kulturskole. Det er et relativt ungt voksenkor med sangere fra alle de fire nordligste valdreskommunene. 

Kurve ble startet i 2007, men nå er det bare tre sangere som har vært med fra start. Dagens ensemble  er satt sammen etter audition 21. februar i år. 

– Vi har med jevne mellomrom åpne prosjekter der alle som vil, kan være med. Siste prosjekt var med Gisle Børge Styve Trio i januar og februar. Da hadde koret for anledningen vokst til 60, og det kom 400 publikummere på konserten, forteller Gudbrand.