Sist oppdatert: 29.08.2011 23:58

3 000 000 oppslag passert
Hva vet vi om leserne våre?

ARNE HEIMESTØL
  Søndag passerte telleren på Hedalen.no 3 000 000 oppslag. Forrige million rundet den 17. januar 2010. Dette betyr at det i snitt har vært 1706 oppslag per dag i den siste perioden.

Jeg har lagt inn startsiden på Google Analytics, og ut fra den kan vi hente interessant informasjon om trafikken på sidene.

De fleste leserne våre kommer naturligvis fra Norge. Men vi har lesere i hele 31 land, blant annet Sverige, Tyskland, USA, Singapore, Danmark, Finnland og Spania også. Jeg stusset litt på hvorfor det er rundt 100 oppslag fra Singapore i august. Forklaringen kan være at noen har googlet meg i forbindelse med jobb-besøket jeg i disse dager er på for Globalskolen. Men dette vet jeg ikke sikkert. (Leserne har i alle fall fått en forklaring på hvorfor nettsida oppdateres på natta. :-))

Mens telleren nederst på startsida teller antall oppslag per dag, rapporterer Google Analytics absolutt unike brukere per døgn. Det siste tror jeg betyr såkalte IP-adresser. Bak slike adresser kan det skjule seg én eller flere brukere. Her kan du se trafikken til nå i august.

Interessen for å lese Hedalen.no synes å være minst på lørdager og størst på mandager og tirsdager.

Google rapporterer også antall sidevisninger. Dette tallet er naturligvis høyere ettersom Hedalen.no er ei nettavis med daglige oppslag.

Leserne bruker forskjellige nettlesere. Internet Explorer er den mest populære. Deretter kommer Firefox og Safari. Min favoritt er Opera, men den er det visst få andre som bruker.

At Hedalen.no har lesere utenfor bygda, understrekes av denne tabellen:

Hedalssida leses på flere elektroniske duppeditter enn PC og Mac:

De fleste som bruker sida, går rett på nettadressen. Men noen kommer fra opplenking eller søk på Internett.