Sist oppdatert: 05.08.2011 06:30

Ildjarnstad 4h arrangerer fylkesleir i Hedalen

TEKST: SUNNIVA BERG
BILDER: SUNNIVA BERG OG SIRI BERG STENSRUD
 

Smått og stort fra hele Oppland har pakket sekken og tatt turen til Hedalen, der det arrangeres fylkesleir på kursgården 4.–7. august. Det var påmeldt nesten 340 deltakere.  

 

Alle har med seg telt eller lavvo de sover i. Det kan bli fort vått på leir, dermed er det lurt å ha med ekstra skift og gjerne et par gummistøvler. Etter at teltene var på plass, ble det servert tomatsuppe med rundstykker, og til dessert ble det en is på hver.

 

 
Her ble det servert tomatsuppe til middag.

 

Etter at folk var ferdig med å spise, gikk de fleste tilbake til leirplassen for å spille volleyball eller gjøre andre sosiale aktiviteter.

 


Leirplassen 

 

Til innmarsjen hadde folk kledd seg ut som tusser og troll. Underholdningen ble ledet av Vilde og Stine. De hadde invitert Ordfører Kåre Helland, som sa noen ord, og han fikk æren av å klippe over banneret slik at leiren ble offisielt åpnet. Ildjarnstad 4h ga han en liten gave – en t-skjorte med årets leirlogo.

 

 
Ordfører Kåre Helland

 

På scena ble det fremført sang av både jenter og gutter fra Hedalen. I tillegg var det noen gutter som arrangerte en festlig leik. Det ble også gitt informasjon om leirregler, og at det er kiosk man kan kjøpe godteri, drikke og diverse hygieneartikler. De fleste var med og sang «Hand of Hope» som er den offisielle sangen for fylkesleiren. 4H-løftet var med: «Jeg lover å arbeide mot et mål å få et klart hode, varmt hjerte, flinke hender og ei god helse.»