Sist oppdatert: 09.08.2011 05:47

Beklager sein innsats

ARNE HEIMESTØL
 

At fylkesveg 224 rundt Vestbyda i Hedalen er i dårlig forfatning, er nok kjent for de fleste som ferdes der. En svært hull midt i veien har etter hvert gjort den bortimot uframkommelig for større kjøretøyer. Da Hedalen.no tok saken opp med Statens vegvesen, sende de straks ut mannskaper for å reparere vegbanen.

 

 

Asle Ivar Lie forteller at hullet viste seg for ca. tre uker siden. Det var satt opp tre sperrebukker. Søndag kveld var hullet over 1 meter bredt og ca. 40 cm dypt. Det gikk inn under asfalten på begge sider. Lie kom så vidt forbi med bobilen sin. Hvordan større kjøretøy kunne passere, vites ikke.

 

– Dette må repareres straks, sa Lie. Han har kjørt atskillige mil i ferien med bobilen sin, men ikke vært i nærheten av slik veistandard han nå så i Vestbygda.

 

– Dette er en glipp i våre rutiner, sier Jon Rabben Lundby i Statens vegvesen. Lav bemanning i ferien oppgis som grunn til at feilen ikke har blitt reparert tidligere.

 

 

 

Mandag ettermiddag kunne Asle Ivar Lie konstatere at vegbanen var reparert og sperrebukkene fjernet.

 

Jon Rabben Lundby forteller at Statens vegvesen er klar over at det er flere utfordringer på denne fylkesvegen. – Grunnen er flere steder meget dårlig. Vi drøfter tiltak, men har ikke konkludert. Det synes som om det er lettere å få penger til nyer veger der snorer kan klippes enn til utbedring av veger som har behov for vedlikehold.