Sist oppdatert: 21.12.2011 21:36

På den andre sida av jorda

ARNE HEIMESTØL
 

Det er interessant å være ung i dag. Vi kan farte og laupe som om livet var en lek.
Og det er det jo også når en får reise rundt i verden å oppleve nye kulturer, mennesker og levemåter.

I august reiste jeg over Atlanteren, og landet helt sør i Argentina. Der bor jeg på et område som heter Paso Flores i provinsen Rio Negro, sammen med 16 andre norske ungdommer. Det er også familier fra Argentina som er bosatte der, og tilsammen er vi ca. 50 mennesker bosatt på område.

 

Vi 17 ungdommene har valgt å jobbe et år i utlandet for Brunstad Christian Church.
Det er en menighet på Paso Flores, og vi hjelper dem med diverse utenomhus arbeid, et behov etter at de ble rammet av et vulkanutbrudd i fjor vinter. Det har ligget mye aske rundt omkring, og dermed vært vanskelig med dyrene og å dyrke grønnsaker etc. Vi bygger også et stevnesenter for utleie og arrangementer.

Jevnlig kommer det også indianere og lokale arbeidere som jobber som gårdsgutter. De jobber gjerne 1-3 måneder i strekk, for dermed å ha fri de neste.

 

 

Argentina er et land plassert mellom Andesfjellene og Atlanterhavet, og er på ca.2 766 890 km², og omkring 41 milloner mennesker.

Nå som det er sommer, måler gradestokken over 30 røde streker. Men vinteren kan bli veldig kald, selv om snøen helst uteblir. Det er sjelden regn, noe som fører til store, tørre landområder. Som nordmann savner man da selvfølgelig skog og vann.

 

Det Argentinske folket er veldig hyggelige og imøtekommende og full av tradisjoner. Folkedans og musikk setter de høyt, samt matkultur der Asado vel er det mest kjente retten. Da griller de hele dyr på stokker, og serverer dem med salat og potetstappe og en kryddermiks-saus. Ellers er jo argentina absolutt en fotballnasjon, og det er folkefest når landskampen er i gang.

 

Vi tar oss også tid til å besøke andre land i Sør-Amerika. Vi har vært i Brasil og Chile. Og i januar bærer det nordover til Peru.

 

Ja, det er interessant å være ung i dag.

 

 

  

Kommentarer til bildene
Bilde 1+9: Å kjøre jeep i pampasen er litt av en opplevelse!
Bilde 2: Turist i hovedstaden
Bilde 3: Med brasilianske barn
Bilde 5: Masse spennende mat å utforske!
Bilde 12: Her bor jeg med 4 andre jenter
Bilde 14: Her bor vi – Paso Flores