Sist oppdatert: 03.12.2011 22:39

Omsetningsrekord på Normisjons-messa

ARNE HEIMESTØL
  – Bruttoen ble ca. 102 000 kroner, forteller kasserer Herman Sukke.  – Det betyr at vi har omsatt for 19 000 kroner mer enn i fjor, og vel
80 000 kom inn i tidsrommet 10.00-15.45 på skolen lørdag 3. desember
.

I Gjøvik by er det en tilsvarende julemesse. Den går over tre dager, og i år ryktes det at omsetningen der var på ca. 150 000 kroner. Det finnes trolig ikke noen normisjonsforening i Oppland som kan måle seg med effektiviteten både normisjonsmedlemmer og andre frivillige oppviser i Hedalen.

Forhåndssalget på loddbøker ble i år på 20 000 kroner. Kakesalget innbrakte 17 000, og ikke en kakesmule var igjen. Turid Egeland var på plass igjen i Hedalen og laget 50 liter ertesuppe. Av den var det igjen ei lita skål da arrangørene endelig hadde fått tid til å få i seg en matbit etter at de andre hadde gått hjem. I tillegg ble det solgt vafler, kaker og kaffe.

Noen kom allerede kl. 10.00, og flere var der helt til trekkinga var ferdig. Underveis var det åresalg, og på grunn av enorm etterspørsel på kakelotteriet måtte det innføres et tak på fem årer per person. Allikevel fikk ikke de som satt bakerst i salen, noen årer i første runde.

Og helt slutt er det ikke i år heller, for neste helg stiller noen av medlemmene på Bautahaugen. At mange bruker julemessa i Hedalen til å skaffe seg både julegaver og julebakst, er det liten tvil om. Gunvor Heiene minner om at foreningen har plass til flere medlemmer. Etterspørselen denne dagen understreker også det...


Fra barnas julesalgsbord


Per på Grøv fikk tømt kakebordet sitt.


Mange setter pris på hyggelig prat.


Ann Helen Aaslund holdt andakt. Her er hun sammen med Gerd Sukke.


Husmormusikken bidro. Reidar akkompagnerte på trekkspill.


Blide damer ved hovedgevinstbordet.


Mat skal folk ha!