Sist oppdatert: 09.02.2011 10:27

Karate

LARS ELSRUD
  Karategruppa i Hedalen idrettslag arrangerer vinteren 2011 kurs med bakgrunn i karatestilarten Tradisjonell Shotokan. Det blir trening sju mandagskvelder i februar, mars og april kl. 19.30 – 20.45 i gymsalen på Hedalen skole. Første treningsdag er mandag 14. februar, og siste treningsdag er (sannsynligvis) mandag 11. april.

Det stilles to krav for å være med:
  • Medlemskap: Du må være medlem/melde deg inn i Hedalen idrettslag
  • Alder: Du må være ungdomsskoleelev eller eldre (N.B. ingen øvre aldersgrense i karate, som dermed er en fin ”familieaktivitet”).

Du behøver ikke å være myk eller sterk for å trene karate – noe treneren er et levende eksempel på.

Karate passer de fleste – så sant du ikke er ute etter å lære å slåss. Da er IKKE karate noe for deg. Gjennom Tradisjonell Shotokan får du:

  • Utvikle styrke, spenst, smidighet, motorikk og mentalitet
  • Trene en konkurranseidrett (for den som vil satse på det)
  • Lære selvforsvar

Vinterens kurs er et ”forsøkskurs”, og blir i det vesentligste et uttrekk av grunnleggende teknikker (stillinger, bevegelse, blokkeringer, slag og spark) som kreves for å gradere til gult belte, og dette uttrekket blir igjen vinklet inn mot litt enklere selvforsvar. Men, kurset vil ikke føre frem til nødvendig kunnskap for gradering.

Om mange nok ønsker å trene videre for å forsøke å gradere til gult belte, kan vi etter at dette kurset er ferdig se om det er mulig å finne mange nok felles treninger etter påske til å trene videre mot gradering (vil kreve ca. 10 treninger til).

Hvis du som da enten går på ungdomsskolen eller er ferdig med denne vil forsøke noen kvelder med karatetrening, kan du ta med treningstøy (vi trener barbeint og på overkroppen er det greit med tøy som tåler ”å bli holdt i”), og møte opp den 14. februar kl. 19.30.
Trener er Lars Elsrud 2. kuy (brunt belte).

Har du spørsmål, kontakt Lars (926 91 736 / l-elsrud@online.no)