Sist oppdatert: 28.02.2011 07:58

Ideelt til posteringsjakt, fotojakt eller for å gå på tiurleik
Bærbart observasjonstårn

TEKST: HENNING NORDBY
FOTO: VEGARD FINSRUD
 

Postering er ofte en stor utfordring fordi man må vite hvordan viltet beveger seg i terrenget. Hvert år endrer jaktbildet seg ettersom ungskogen vokser til.


Prototypen

Vilt er var på lukt. De har en utsøkt luktesans og kan oppdage et menneske på lang avstand, om luftdraget står slik at de får ferten av noen som lurer i buskene.

Vilt er også vare på lyd. Hører de en kvist som knekker eller en lyd som ikke skal være der, så endrer de raskt kursen.

En som posterer må belage seg på flere timer ute i skogen. Ofte går man på post før det lysner. Det kan være både kaldt og rått en høstdag i skogen.
Det nye tårnet vil hjelpe til å løse noen av disse utfordringene:

  • Sittehøyden er ca. 1,70 m slik at du har en siktehøyde på ca. 2,50. Du sitter i et telt der problemet med vindretning blir betydelig redusert. Du kan postere høyt i terrenget.
     
  • Du sitter tørt og komfortabelt. Det er mulig å sette inn en liten varmeovn, om dette skulle være nødvendig. Teltet har praktiske lommer med plass til nødvendig utstyr og gevær. Det er også plass til mat, termos, og ekstra tøy.

Stolen og ryggstøet er justerbare, og du kan plassere beina på justerbare bøyler og dermed finne den mest behagelige sittestillingen.

Tårnet pakkes i en praktisk skipos”, pluss en bæremeis til stolen. Det hele veier 15–20 kg, litt avhengig av valg av teltduk. Prototypen er laget av båtkallesjestoff og kan stå ute hele året. I tillegg til teltduken består tårnet av fire bein, en bæreplate og en stol. Konstruksjonen er stødig og selvbærende. Teltet skal barduneres.

Salgsprisen blir i overkant av kr 10.000, og teltet vil være i salg til høstjakta 2011. For mer informasjon: henning.nordby@gmail.com.