Sist oppdatert: 07.02.2011 07:03

Uketrimmen 6

ARNE HEIMESTØL
 

Tirsdag 8. februar  kl. 19.00 møtes vi ved ”Hallomkrysset”,  dvs. der vegen til vestsida tar av hovedvegen fra nord. Eller sagt på en annen måte, der fylkesveg 224 tar av fylkesveg 243 fra nord. De spreke kan gå eller jogge Vestbygda rundt, ca. 10 km. Vi andre kan gå så langt vi har lyst, og snu der. Hele turen bør maks ta halvannen time.
 

Det er mindre trafikk og mindre glatt her enn på hovedvegen. Like fullt er det viktig med gode sko og passe varme klær.  I følge yr.no ser det ut til å bli oppholdsvær og temperatur rett under 0.

 

Bruk gjerne gåstaver. Refleksvest er viktig! Hodelykt eller annen lyskilde hvis du ønsker, men månen er på vei opp nå og vil sikkert hjelpe oss. I forrige uke, langs Muggedalsvegen, opplevde vi det ekstra stemningsfullt å slå lyktene av og la stjernehimmelen overta.
 

En morsom oppdagelse nylig var at vegen gjennom Hedalen, inklusive vestsida, nå kan følges på Google Street View.  Du kan først gå hit.

Skriver du Hedalen i søkefeltet, kommer det opp et kart over området her. Ved å gripe fatt i den gule ”mannen” til venstre, og slippe han der du ønsker langs vegen, kommer det opp et bilde av akkurat det stedet på vegen. Derfra du ”kjøre” gjennom bygda i begge retninger.  En kan se at Google-bilen kjørte gjennom Hedalen på ettervinteren i fjor.