Sist oppdatert: 11.01.2011 18:15

Trettendagsbasaren

TEKST: SIGRID HAUGEN
FOTO: VEGARDFOTO
 

Trettendagsbasar ble det, i år som i fjor og året før det og utallige år bakover. Trettende dag jul er den 6. januar, men av praktiske grunner legges basaren til den nærmeste lørdagen, som denne gangen ble den 8. januar.

 


 

En dyktig komité hadde lagt alt til rette for vellykka basar. Takk til alle som sporty stiller opp til denne jobben!  Kjøkkenkomiteen bød på nydelige smørbrød, kringle og kaffe, pølser og brus.
 

Skytinga foregikk som vanlig under trygge forhold i kjelleren, og i musikkrommet var det pilkast og tombola. Tombolaen er forresten et klenodium, laga til en basar tidlig på 1950-tallet av Mekkel Lie, far til dagens leder i helselaget. Her står ungene fortsatt i kø, og er like lykkelige hver gang de trekker en lapp med tall på, og den lille sjokoladen kan innkasseres.
 

Mange prøvde seg  på ”naturstien”, med spørsmål relatert til helse og lokalhistorie.

En lang rekke vinnere av de ulike aktiviteter og klasser kunne mot slutten av kvelden ta i mot fine premier.
 

Helselagets hovedformål er å bidra til god helse i vid forstand. En viktig forutsetning for å ta vare på helsa si, er at en ”lear se”.  Friluftsliv og trim var en rød tråd gjennom basarkvelden. Rektor Odd Rune Stalheim, med bakgrunn i høgskolestudier så vel så som mye praksis i friluftsliv, holdt et inspirerende bildekåseri.  Kom deg ut!, ”Til fjellet!”, var hans budskap.

I samme ånd håper vi nå at helselag ets samarbeid med idrettslaget og Hedalen.no vil føre mange flere av oss opp av godstolen og UT. Ut i den fantastiske naturen vi omgir oss med i Hedalen. Bli med på Uketrimmen!

Basarens hovedgevinst bør også bidra til vinnerens gode helse:  Et par ski med bindinger og sko.

 


 

Takk til musikkorpset og sangkoret som alltid stiller opp på trettendagsbasaren!  Sjøl om dere ikke er fulltallige bestandig. Januar er som kjent tida for både forkjølelser og sydenturer. Dere gleder oss alltid med vakker sang og musikk.

 

 


 

Basarens bruttoresultat ble i år ca. 33 000.   Når utgiftene trekkes fra, sitter vi også i år igjen med en pen netto, som skal brukes til å fremme helse og trivsel i bygda vår.