Sist oppdatert: 19.01.2011 07:14

Uketrimmen 3

TEKST: NINA GRØV OG SIDGRID HAUGEN
FOTO: VEGARDFOTO
 

Nå starter Hedalen Helselag, Hedalen Idrettslag og Hedalen.no opp med ukesaktiviteten der alle som ønsker det, kan delta.
 

Uketrimmen denne uka skal foregå torsdag 20. jan i lysløypa.  Vi starter kl. 19.30 og går på langrennski  i 1 til 2 timer. Du bør kle deg etter været.

Du kan gå i ditt eget tempo. Foruten godt humør og treningslyst kan det være godt å ta med seg litt drikke.

 

Om du ikke har preparert skiene dine siden sist påske, kan det være lurt å se over dem først.
 

Her kommer noen tips:

  • Rensing: Gammel voks fjernes enkelt med skirens. Det må i mange tilfeller benyttes en plastskrape i tillegg sammen med papir til formålet. Alt finnes hos Joker og Matkroken.
     

  • Gliding: Sonen foran og bak på skia skal ha glider. Det er viktig å mette sålen med en forholdsvis varm glider. For eksempel gul.

    Dette gjøres med et smørejern til formålet, eller et vanlig gammelt strykejern innstilt på ca. silke. For så å sikles av med en plastskrape i løpsretningen. Kan med fordel børstes over med egnet børste.
     

  • Smøring: Påføres i sonen mellom glidesonene tilpasset temperaturen i snøen. Bør påføres i flere tynne lag og korkes inn. Temperatur for hver enkelt voks står nederst på boksen.

Dette er en meget forenklet versjon – mange muligheter om en går inn på Swix sine hjemmesider. Da håper vi du har lyst til å være med oss i lysløypa!