Sist oppdatert: 09.06.2011 21:55

Veteranbiltreff i Hallingdal

EDVIN FOSSHOLM
 

Søndag 5 Juni var det igjen duket for veteranbiltreff på Torpemoen i Ål kommune i Hallingdal. Ca. 50 flotte veteraner av forskjellige typer var samlet i strålende vær, for å delta i årets løp.

Fra Hedalen stilte det opp tre biler: Svein Harald Lie i Volkswagen 1200 67 mod. Edvin i Ford Cortina 1200 deluxe 65 mod, Og Magne Skogly i sin nyrestaurerte Ford Taunus 20M med 2,3 liters V6 motor, automat og original takluke. En meget flott bil, og antagelig den eneste i landet med den utstyrspakken.

Det finnes flere flotte gamle biler i Hedalen, og jeg oppfordrer alle som har muligheten til å stille på veteranbilløp.

Vandrepokal og krystallvase
Det er også lagt inn en felles kjøretur på sånne treff, og i år gikk turen, som var på ca. 4 mil, opp i høyden ovenfor Ål sentrum. Dette er også et rebusløp, hvor alle skal innom forskjellige poster, og løse oppgaver av forskjellige slag. Her er det lagt inn både teoretiske og praktiske oppgaver. Sammen med min bror Agnar som hjelpemann i bilen, så var jeg så heldig å vinne dette løpet. Premien var en vandrepokal og krystallvase.

Lørdag 11. juni går valdresløpet av stabelen med start i Vang, så har du lyst til å se mange flotte gamle kjøretøy, så vet du hvor du må dra.