Sist oppdatert: 15.06.2011 20:55

1066 – slaget ved Stamford Bridge

TEKST: EDVIN FOSSHOLM
FOTO: BEATE AUREN FOSSHOLT
 

Det nystartede Statsteateret, med bl.a. Cato S Storengen, gjestet Piltingsrud gård den 9. og 10. juni med sin egenproduserte forestilling «1066 - Slaget ved Stamford Bridge».

215 publikummere overvar de to forestillingene, hvor det ble servert en uforglemmelig opplevelse.

I intime omgivelser på låven, hvor vi nærmest satt midt i sceneområdet, fikk vi være med på en skildring av gammel historie. De fire skuespillerne hadde minimalt med rekvisitter å hjelpe seg med, og lyssettingen sto de for selv. Ved hjelp av fem leselamper, som de brukte aktivt inne på scena, klarte de å skape flotte scenebilder.

Den drøyt én time lange forestillingen var nok fysisk krevende for skuespillerne, for her var det tempo og energi fra første replikk, men det var også lagt inn følelsesladede øyeblikk, pluss litt morsom snaphumor. Stående applaus, som ingen ende ville ta, var publikums måte å takke skuespillerne på.

Statsteateret skal også sette opp denne forestillingen fire kvelder på Christiania teater i Oslo til høsten, med første forestilling 6. oktober.

Neste sommer kommer de tilbake til Piltingsrud gård, med ny forestilling i samme sjanger, og denne gangen er det svartedauden som er tema. Denne forestillingen vil få tittelen: Pesten. Vi i Hedalen Ungdomslag vil få ønske skuespillerne lykke til videre med nye produksjoner!