Sist oppdatert: 17.06.2011 13:18

Beste spisested langs E-16 ligger i Valdres

TEKST: KJELL ARNE BERNTSEN
FOTO: CATRINE DOKKEN
 

Valdres Mathus i Bagn kan skilte med å bli kåret til rutevinner i DHL guiden 2011, og får som eneste spisested i Valdres tre av tre mulige stjerner.

Testerne sier: ”På Valdres Mathus er det lett å velge sunt blant de mange rettene, og den fristende menyen er godt beskrevet. Her brukes kun de beste råvarene, og det er tydelig at de ansatte har en stor lidenskap for god mat, kvalitet og tilberedning. Et stort pluss er at barna kan velge fra voksenmenyen, og det er ingenting som minner om kjedelig kromat. Servicen er på topp, og den koselige atmosfæren gjør dette til en riktig hyggelig opplevelse. Valdres Mathus er rutens desiderte vinner!”

Alle på Valdres Mathus er svært stolte av utmerkelsen, og jobber videre med å få enda mer lokal mat på kartet. Espen Blåfjelldal sier at målet har vært å bli rutens vinner i år, og da er de svært fornøyde. Espen eier mathuset sammen med Helen Austad, og sammen med Gøran Bring , Yocelyn Quezada og ekstrahjelper utgjør de teamet som lager maten til alle.

– Det som gjør det ekstra spennende, er at vi åpner en ny avdeling på Fagernes 1. juli, fortsetter Espen.

Om DHL Guiden
"Som ett av Norges største transportselskaper er DHL svært opptatt av det som skjer langs norske veier. Av erfaring vet vi at det er en nær sammenheng mellom kosthold og trafikksikkerhet. Vi ønsker derfor å bidra til økt trafikksikkerhet gjennom å stimulere til et sunnere kosthold langs veien.

DHL-guiden ble for første gang lansert i 2008, og vi er utrolig stolte av å kunne gi ut guiden for fjerde år på rad. Vi har også i år sendt ut vårt team av DHL-sjåfører og ernæringsstudenter for å teste de spisestedene som serverer den sunneste og mest smakfulle maten. Det er liten tvil om at det er viktig å spise sunn og variert mat når du kjører bil over lengre strekninger, men like viktig er det å ta regelmessige pauser og bevege på seg. Derfor har vi i årets utgave fått med oss Kari Jaquesson på laget. Hun har bidratt med enkle treningsøvelser som alle kan bruke når de er ute på tur.

Vi samarbeider i år også med Grete Roede AS, som i over 35 år har hjulpet nordmenn med et sunnere kosthold og en bedre livsstil. Sammen ønsker vi å fremme de gode spisestedene langs norske veier, og øke fokus på å spise sunt. Totalt har vi testet over 100 spisesteder fra nord til sør, og øst til vest. Vi har i år utvidet guiden med en ny strekning, og vårt testteam har tatt turen til Ålesund via E 136 på jakt etter skjulte matskatter. Vi opplever at DHL-guiden har økt bevisstheten rundt sunn mat, og mange av de omtalte spisestedene har forbedret seg på bakgrunn av våre tester og innspill. Dette gleder og inspirerer alle oss i DHL. Vi håper at guiden også i år vil bli en viktig del av dine reiseforberedelser og bilturer. Vi sier som alltid; reise er opplevelse. Det samme er mat. DHL-guiden gir deg litt av begge deler."