Sist oppdatert: 19.06.2011 15:39

Hamardomen i festivalstemning sommeren 2011

TEKST: ANN KARIN SAMSING
FOTO: ARNE G. PERLESTENBAKKEN
 

Åpningskonserten for årets Kirsten Flagstadfestivalen ble framført i Hamardomen torsdag 16.06.2011 kl. 1900, og for dere som ikke har vært der ennå, så gir det mye rom når en sitter inne under ’åpen’ himmel.

Dette var sommerens musikkopplevelse, så langt i hvert fall. Festivalen har eget kor, til og med deltakere fra Hedalen og Garthus, og i år også eget orkester.


Det er gøy å være Hedøl under konsert på Hamar!


Massive bueganger fra forgangen tid! Man kan bli overveldet av mindre.




Bjørn Simensen, avtroppet Operasjef i Oslo, var kveldens konferansier. Han ledet kvelden strålende med små historiske anekdoter ispedd mye humor.



Festivalens kor og orkester i musikalsk samarbeid!





Eldar Nilsen dirigerte kor og orkester til Summertime fra operaen ’Porgy and Bess’ av George Gerswin, med sopran Eli Kristin Hanssveen.



For en ustråling og for en energi! En sopran med en stemmeprakt det er verd å lytte til!



En stor, kjent og kjær skuespiller som riktig var i sitt ess denne kvelden. Parodi er morsomt! Her ’rykkja det i rova’ på både hulder og folk! Men langeleik spilte han ikke, og det med hell!



Arnstein i festivalkoret for 3.gang!



Rita er også med for 3. gang.




Gjett om vi var krye over å være hedøler nå?! Ragnhild Hemsing framførte bl.a. musikk av Ole Bull, så det var en fryd å høre på. Ikke noe rart at kveldens konferansier uttrykte: Det skulle ikke være lov å være så vakker og spille så godt.


Kveldens hovedutøvere: Ragnhild Hemsing, violin, Håvard Gimse, klaver, Eldar Nilsen, dirigent, Eli Kristin Hanssveen, sopran og Trond Halstein Moe, baryton.



De finns fastboende hedøler på Hamar! Vi traff Anita Brenden som også hadde kommet for å høre på



Gravert med ’Kirken den er et gammelt hus’.