Sist oppdatert: 29.06.2011 09:04

Sesongåpning på Bautahaugen

SIGRID HAUGEN
 

Lørdag 25. juni starta sommersesongen på Bautahaugen. Kunnskapsrike og inspirerende Ann Karin fortsetter også i år som guide. Medlemmer av venneforeninga supplerer med kaffe og vafler i Brakastuggua. Lørdag er temadager, og da vil det vanke ulike former for tradisjonsmat. Bl. a vil rabarbrasuppe, rømmegraut, klubb og kålsuppe stå på menyen framover.
 

På åpningsdagen hadde to bakstekjerringer rigga seg til i Brakastuggua, mens mannfolka viste fram gamle skogsredskaper og skomakerutstyr.

Lefsene ble mer enn populære, og jentene som delte ut smaksprøver og solgte lefser, gikk tomme gang på gang.

 

Hvis kjerringene får tilgang på brukbar bakstepotet lenger ut på sommeren, og armer og rygg holder, blir det kanskje en ny bakstedag. Følg med på oppslagene på Hedalen.no!
 

I fjor foreslo daværende varamedlem, nå styremedlem, Ronald, at flaggstanga burde ha en vimpel. Dermed ble den kjøpt inn, og årets sesongstart ble markert ved at Ronald heiste den flunkende nye vimpelen.

 

Ny temalørdag
2. juli er det ny temalørdag. Tægerarbeid står på programmet. Tægerdamene med Bjørg Berg i spissen vil vise fram mye fint arbeid.

Møter du opp allerede kl. 9.30, kan du bli med på hele prosessen, fra bjørkerøttene graves opp fra til myra og fram til et ferdig produkt.


Tidligere oppslag:


Ronald heiser vimpelen

 

 

 


Ungdommelig publikum

Bakstekjerring i BrakadokkaFørste lefse på takkaFlinke hjelpere deler ut lefser til smaks og salg.Vaktmester Halstein får smaksprøve. Vi trur det smakte bedre enn ansiktsuttrykket antyder.