Sist oppdatert: 29.06.2011 09:04 |
Sesongåpning på Bautahaugen
|
|
Lørdag 25. juni starta sommersesongen på Bautahaugen. Kunnskapsrike og
inspirerende Ann Karin fortsetter også i år som guide. Medlemmer av
venneforeninga supplerer med kaffe og vafler i Brakastuggua. Lørdag er
temadager, og da vil
det vanke ulike former for tradisjonsmat. Bl. a vil rabarbrasuppe,
rømmegraut, klubb og kålsuppe stå på menyen framover. På åpningsdagen hadde to bakstekjerringer rigga seg til i Brakastuggua, mens mannfolka viste fram gamle skogsredskaper og skomakerutstyr. Lefsene ble mer enn populære, og jentene som delte ut smaksprøver og solgte lefser, gikk tomme gang på gang.
Hvis
kjerringene får tilgang på brukbar bakstepotet lenger ut på sommeren, og
armer og rygg holder, blir det kanskje en ny bakstedag. Følg med på
oppslagene på Hedalen.no! I fjor foreslo daværende varamedlem, nå styremedlem, Ronald, at flaggstanga burde ha en vimpel. Dermed ble den kjøpt inn, og årets sesongstart ble markert ved at Ronald heiste den flunkende nye vimpelen.
Ny temalørdag Møter du opp allerede kl. 9.30, kan du bli med på hele prosessen, fra bjørkerøttene graves opp fra til myra og fram til et ferdig produkt.
|