Sist oppdatert: 13.03.2011 11:44

Fikk Kongens fortjenestemedalje

VEGARD FINSRUD
 

10. mars 2011, på Sør-Aurdals historielag sitt årsmøte på Soltun i Garthus, ble Gudbjørg Fønhus Stensrud tildelt Kongens fortjenestemedalje i sølv.
 
Etter at selve årsmøtet var over, kom ordfører Kåre Helland og flere familiemedlemmer av Gudbjørg inn i møtelokalet.
 
Helland holdt en rørende tale for forsamlingen rundt Gudbjørg sitt engasjement og virke i Sør-Aurdal. Hovedpersonen selv skjønte nesten ikke at det var henne det dreide seg om og var svært rørt over tildelingen av Kongens fortjenestemedalje.
 
– Hva synes du om utmerkelsen? –Jeg kan ikke begripe at jeg får den, jeg kan virkelig ikke begripe det, svarte Gudbjørg.

 

Men det frammøtte viste større forståelse for dette og mente at tildelingen var velfortjent. Det var heller ikke vanskelig  å se at Gudbjørg er dypt rørt over utmerkelsen.
 
– Hva er planen videre nå? Flere bøker?
– Jeg har ingen planer om flere bøker, det er altfor tids- og ressurskrevende. Gudbjørg forteller at de siste 2-3 siste årene har hun og tre jenter arbeidet med å finne gamle steds- og sæternavn rundt i hele Sør-Aurdal. – Disse navnene skal sendes til Statens Kartverk og skal inn på kartene over kommunen.
 
Gudbjørg har ikke rukket å få sett teaterstykket Mannslagerhola – en fortelling om flukt av Mikkel Fønhus , fremført av John Nyutstumo, men har planer om å gjøre det i nærmeste fremtid.