Sist oppdatert: 09.03.2011 07:50

Skytterstevnet på Petat 5. og 6. mars

VEGARD FINSRUD
 

Lørdagen var preget av kraftig vind og sol med sterkt motlys for skytterne som skulle delta. Flere av skytterne hadde laget seg solblendere på kikkerten, men lørdagens vind kunne de intet gjøre med

  • Se resultater fra stevnet her.

Vinden kom ofte i harde kast, og på noen av holdene ble dette spesielt krevende for skytterne, spesielt på stående skyting.

 

Søndagen kom også med strålende sol, som igjen var utfordrende med tanke på sollyset imot. På søndagen var det ingen vind å snakke om, noe også treffprosenten viste kontra lørdagen.

 

I fjor var det målt -27 på den ene standplassen, men i år var temperaturene på behaglige -2 på lørdagen og -3 på søndagen.

 

Mannskaper fra Hedalen skytterlag gjorde en hederlig innsats på de forskjellige standplassene samt drifting av pølsebua, hvor det ble servert mat og forfriskninger. Elggryta fikk spesielt god omtale av skytterne.

 

  

Ivar Slettebråten Iversen (16) var svært godt fornøyd med den nye rifla si. En Sauer 200 STR med en Bausch & Lomb 6x24. Han hadde bare fått skutt to prøveskudd med rifla før han startet med den på BOJ karusellen.
 

– Standplassene med henholdsvis bjørn og elg var krevende p.g.a. det kraftige motlyset, sier Ivar. Han oppnådde 134 poeng på dette stevnet, og nå gleder han seg til neste med den nye rifla. Nå har han også begynt å tenke på jakta til høsten. I år blir det første gang han stiller med egen rifle på post, sammen med godkjent jeger.

 

 

Marius Omsrud (12) var også en skytter som stilte med ny rifle. En Ruger kal. 223. Han var en av skytterne som skjøt under lørdagens krevende forhold i vinden. Han syntes vind og sola var krevende på noen av holdene, men er svært godt fornøyd med egen innsats. Marius begynte med skyting da han var 5 år, og dette er den store hobbyen. På et av stevnene i 2005 vant han en salongrifle på trekning.

 

 

Veteranskytterne Gunnar Kana og broren Odd Johan Kana deltok også på stevnet. De bruker mausere som er ombygd til jaktfelt. De skjøt på lørdagen og nevner også sola og den kraftige vinden som en faktor på lørdagens skyting. På enkelte av holdene var det krevende.

 

Gunnar og Odd begynte med skiskyting og bane får ca. 40-45 år siden,

og har drevet med skyting siden. Stevnet har gått helt knirkefritt her i Hedalen, og i år er det 25 års jubileum sier Gunnar.