Sist oppdatert: 12.11.2011 20:31

Hedøling med sunnmørsblod i årene?

ARNE HEIMESTØL
 

Det var Osvald Fossholm som tok initiativet til Valdres kontorpark i Hedalen. Den offisielle åpningen fant sted 5. november 2001. Mange vil huske den gamle garasjen som stod på tomta. Den ble delvis bygd inn i det nye bygget som arkitekt Jon Haug hadde tegnet. Tor Ola Skogstad hadde snekkerarbeidet, og kunstnerisk utsmykking var det Amar Aziz som stod for.

SND støttet prosjektet med 800 000 kroner. Ferdigstilt kostet bygget knapt 5 millioner kroner. Og tiltaket, som bare én av de forespurte bankene turte å satse på, har sammen med det gule huset ved siden av, gått i pluss. –Jeg gjorde investeringen fordi jeg trodde den kunne bli lønnsom, sier Fossholm.

– Gode tilbud om fjernarbeid vil bli redningen for utkantkommuner som tappes for ungdom etter at de har tatt høgere utdanning, uttalte Osvald til "Valdres" i 1999. På denne tida tenkte han seg et IT-senter med opp til ti ansatte. I teorien kunne gjerne hver enkelt ansatt ha sitt eget firma. Men det kunne også være flere ansatte i hvert foretak.

Den første tiden brukte ProConTec lokalene, og før dette firmaet flyttet ut, ble ScanAccount etablert. Sistnevnte firma leier nå lokaler i kontorparken og har for tiden sju ansatte. I tillegg bruker Valdres Naprapatklinikk et kontor, og Arild Andhøy, som driver et konsulentfirma, har funnet ut at det er en god løsning å bruke kontorparken som arbeidssted når han er på hytta.

For hyttefolk som er uten nett i hedalsfjella, er det kanskje en god idé å leie kontorlokaler på Valdres kontorpark? Her er det to kontorer som venter på å bli tatt i bruk.

Og hva tenker så Osvald om framtida? – Jeg er optimist og sover godt om natta, og en oppmuntrende hilsen fra Erna Solberg denne uka, inspirerer. Partilederen i Høyre besøkte kontorparken for fem år siden.

– Og vi lurer på om det er sunnmørsblod i årene til den utflytta hedølen...


Ansatte i ScanAccount sammen med Osvald og Hermann Olav