Sist oppdatert: 31.10.2011 17:15

Tårnagenthelg i Hedalen

ELLEN SKRINDE ØVERBY
  Lørdag 29. oktober møtte 11 spente unger opp ved kirka for å være med på tårnagenthelg. Opprinnelig var det 4. trinn som var invitert, men siden de ikke er så mange, var det plass til noen til.

Det er den norske kirke som sammen med Søndagsskolen inviterer til tårnagenthelg, og ønsket for helga er bl.a.:

  • Å samle alle 8-åringene i kirken
  • At de gjennom bibelfortellinger og utforsking av kirkehus og klokketårn sammen skal løse oppdrag og mysterier.
  • At oppdragene skal gi positive ringvirkninger for én eller flere personer i lokalmiljøet. At bibelfortellingene slik knyttes konkret til handling og 8-åringenes hverdag.
  • At 8-åringene skal oppleve spenningen knyttet til bibelfortellingen, kirkehuset og fellesskapet så sterkt at de ønsker å bli en tårnagent– og at de vil delta i andre trosopplæringstiltak.
  • At ansatte i menigheten og barneledere fra ulike sammenhenger kan gjøre dette sammen!
     


F.v. Gjertud, Mira, Magnus, Mathias, Linn Eli, Signe prest, Simon, Benjamin, Iver, Markus, Mikkel og Jeanett.

Det var nok en spent gjeng som møtte opp, og snart var de i gang med første agentoppdrag. Det var å finne skatter i kirka! Ved hjelp av bildeskattejakt ble ungene kjent med ulike symboler og historier knyttet til kirka, og vi endte til slutt oppe i klokketårnet, støpulen. De som ville, fikk prøve å ringe med kirkeklokkene. Det var spennende både for store og små!

Neste agentoppdrag var symboljakt i kirka. Her var det om å gjøre finne og telle kors, hjerter, hjulkors, stjerner, engler og klokker. Innsatsen var upåklagelig, og det ble lett både høyt og lavt. Ingen krok i kirka var uten besøk denne økta.

Etter all denne tellinga var det nå tid for litt sang. Det er laga en egen tårnagentsang,
” Himmel over livet”. Kanskje får du høre den 2. søndag i advent, for planene er at de som vil og kan, blir med og framfører sangen på gudstjenesta da.


Selv tårnagenter blir slitne og sultne, og nå var det tid for en matpause. Vi kosa oss med pizza og brus inne i prestestugua. På veggene der inne er det også mye fint å se på, og til og med her oppdaga ungene symboler som vi hadde jakta på før på dagen. Interesserte og våkne agenter, altså !

Etter en liten pause ute, kom agentene inn og lurte på hva neste oppdrag var. Det var nå på tide med en samling inne i kirka igjen. Signe prest fortalte fra bibelen, og ungene fulgte ivrige med. Mange hadde innspill og spørsmål underveis, og det fine var at nå var det tid til det.Det siste agentoppdraget var av det kreative slaget. Ungene skulle dekorere kort med noe de hadde sett eller lært i løpet av dagen, og gjerne med tanke på å glede noen andre. Glitterlim og sakser ble flittig brukt, og mange fine kort ble laga.Og til slutt fikk ungene tegne med sprittusjer på en hvit duk som en oppsummering av dagen. (Så får vi håpe de husker formaninga om at dette ikke er noe vi gjør til vanlig, da!)

Takk til flinke tårnagenter og alle som var med på å gjøre dette til en fin opplevelse. Kanskje er dette noe som kan bli en årlig begivenhet ?

Her kommer flere billedglimt fra dagen:

'