Sist oppdatert: 22.11.2011 18:13

Jentesølv og gutteseier i Roa Nattcup i fotball   

SVENN OLAV FOSSHOLT
 

Fredag 18.11. var den 15. gangen Roa Nattcup ble arrangert. Elever i 3. klasse på Hadeland Vgs avd. Roa har siden 1997 arrangert natturnering for videregående skoler. Arrangementet er en del av faget idrettsledelse på idrettsfaget.

I år hadde Valdres Vgs. med 3 jentelag og 3 guttelag.

For jentene på Valdres 3 var Sør-Aurdal godt representert, med Mari Strandbråten i mål, førsteklassingene  Hanne Bjørgan og Stine F. Skogly i forsvar og Lene Moen og Ingunn Fossholt i fremre rekker. De tapte første kamp, men vant sin gruppe og slo Gausdal vgs. i semifinalen.

I finalen ventet Lena vgs. Finalkampen var jevnspilt i starten. Lagene fulgte hverandre tett, og Lena ledet både 1-0 og 2-1, men jentene ville ikke gi seg og klarte 8 sekunder før fulltid å utligne på et nydelig frispark. Det ble straffesparkkonkurranse som avgjorde finalen til Lena vgs. sin fordel med 4-3. Jentene fikk fair-play pris og som outsidere mye velfortjent ros.

På guttelagene var kommunen representert med disse spillerne. Rune Østgård, Andreas Dyve og Xander de Vries fra 1 klasse, Rolf Erik Hagadokken, Knut Olav Veimodet , Jon og Henrik Fossholt fra 2. klasse og Eirik Fønhus fra 3. klasse.

To av guttelagene spilte seg fram til semifinaler, der de møttes til innbyrdes oppgjør. Valdres 2 med Jon og Henrik på laget vant 6-1 mot Valdres 1.

I finalen møtte de Roa vgs. Dette ble et dramatisk oppgjør med mye nerve i seg. Det ble utvisninger og tette feider. Valdres 2 tok ledelsen, men Roa fikk et litt omdiskutert mål der dommerne måtte diskutere om det skulle godkjennes. Det stod 1-1 til det var igjen 1.28 min av kampen, da klarte Valdres og kjempe inn et mål. Dette måtte også dommerne drøfte før det ble godkjent. Valdres 2 kontrollerte kampen tiden ut og jubelen slapp løs.

Henrik ble kåret til turneringens beste spiller og Valdres 1 fikk fair-play pris for guttene, i tillegg til jentesølv og pokal for gutteseier var det verd 24 timer med lite søvn.