Sist oppdatert: 25.11.2011 17:43

Edvart fikk idrettsprisen for 2011

 

På kulturkvelden i Hedalen fredag 25.11. ble Edvart Myrvang Bakke tildelt idrettsprisen for 2011. Ordføreren tale ved prisoverrekkelsen:
 

Vinneren av årets idrettspris er en ung og ambisiøs idrettsutøver.

Tross sin unge alder har prisvinneren drevet flere idretter i sin klubb. Prestasjonen har allerede nådd et nasjonalt høyt nivå i sin årsklasse i en av idrettene.

 

Prisvinneren har i mange år vært aktiv fotballspiller på aldersbestemte lag i Hedalen IL. Hans fotballtalent var noe over det normale, noe som ble verdsatt med uttakk til sonelag for Valdres. Utøveren har også vært dommer aspirant i Hedalen IL, og dømt kamper i aldersbestemte kamper.

 

Prisvinneren har også vært en god skiløper og har deltatt i klubbrenn i Hedalen, samt deltatt i mange kretsrenn i Valdres og Oppland.

 

Årets idrettspris vinner begynte å hoppe på ski i ung alder og lærte seg å hoppe i hoppbakken i Hedalen. De første årene ble det for det meste hopprenn i Valdres regionen, men prisvinneren viste tidlig at han hadde et hopptalent utøver det vanlige. Etter hver ble det knyttet kontakt med hoppmiljøet i Vikersund.

Prisvinneren har i de siste årene hoppet for Flying Team Vikersund/Hedalen IL.

 

Han er i denne sesongen rangert i klasse RC-A som er den høyeste klassen for hoppere i alderen 13-16 år. Av resultater i RC-cupen kan nevnes at han har blitt nummer 5 og 6 i renn i RC-A klassen denne sesongen. På grunn av disse gode resultatene har Edvart blitt uttatt til Norgescup-renn, som har blitt arrangert i Midtstubakken, samme bakke som ble benyttet under Ski VM i Oslo vinteren 2011.

 

Etter prisvinneren sine gode resultater, har han blitt uttatt som 1 a 6 hoppere i en satsningsgruppe fra regionene Buskerud, Telemark, Vestfold og Agder. Prisvinneren har i sommer satt personlig rekord med 130 meter i OL bakken på Lillehammer.

 

Under hoppfinalen forrige vinter ble Edvart uttatt til å delta på Oppland sitt lag i lagkonkurransen. Lagkonkurransen ble vunnet av Oppland med Edvart på laget.

 

Årets prisvinner er en utøver som ikke fremhever sine egne prestasjoner. Han er en utøver som tar idretten seriøst, hver morgen før skolen utfører han en treningsøkt med løping og spensttrening. Han er også svært flink til å hjelpe yngre utøvere i klubben med veiledning i hoppteknikk og er et stort forbilde for de yngre hopperne i klubben.

 

Årets prisvinner har også vist at han behersker sykkelen. I 2008 deltok han i landsfinalen i presisjonssykling. I den nasjonal konkurransen ble han nr. 2 og ble kvalifisert til den internasjonale sykkelfinalen i Slovenia.

 

 

Vinner av idrettsprisen 2011 er Edvart Myrvang Bakke.