Sist oppdatert: 04.11.2011 05:54

Halloween feiret i Hedalen

OLAV KRISTIAN HUSEBY
 

Den amerikanske tradisjonen med feiring av Halloween er forholdsvis ny i Norge. Halloween betyr allehelgensaften og er natten for allehelgensdag. Tradisjonelt har denne feiring gått ut på at barn og ungdom har kledd seg ut og gått fra død til dør og tigget godteri.
 

Mandag ble Halloween feiret her i Hedalen og ca 50 barn og ungdom var samlet på Lokalet. Arrangør var Hedalen Musikkorps med leder Renate Skoglund Tuveng i spissen. Musikkorpset ønsket å tilby en alternativ og mer kreativ feiring av kvelden enn å farte fra dør til dør, og de formet derfor et opplegg der barna selv hadde de ledende rollene.
 

Arrangementet startet egentlig søndag kveld. 30 barn og unge møtte opp for å lage sine egne Halloweendekorasjoner og disse ble brukt til å dekorere Lokalet på mandag. Musikkorpsets unge sto for regien, og de instruerte jevnaldrende i formingen av skumle vesener som spøkelser, flaggermus, gresskar og edderkopper. Dekorasjonene ble hengt i snorer i fra taket og rundt på veggene og med fine lyseffekter ble Lokalet forvandlet til et spøkelseshus.
 

På mandag møtte alle opp med svært så fine og skumle kostymer, og kvelden startet med en konsert av musikkorpset som spilte kjente sanger fra forskjellige filmer. Musikerne hadde også kostymer, men så nok ikke så skumle ut som gjestene. Etter konserten ble deltagerne delt opp i grupper og skulle da lage en dans hver. Senere ble det et besøk i skrekkammeret til Kent og Petter, der vi fikk kjenne på seige og ekle guffer som man kunne gjette på hva var.
 

Kvelden ble avsluttet med premiering av skumle og fine kostymer. De drøye 2 timene festen varte, gikk fryktelig fort, også for en som kanskje var den eldste på lokalet denne kvelden. Alle barn og unge ga uttrykk for at de satte pris på dette tiltaket, og foreldrene som kom for å hente sine håpefulle hadde nok også ønsker om å være med. Feiring av Halloween på denne måten vil forhåpentligvis bli en tradisjon for bygdas barn og unge.

Fra skrekkens hus (Lokalet), Olav Kristian Huseby

 

Lokalet pyntet med egenproduserte dekorasjoner

 

Konsertpublikum

 

Konferansier Erik

 

Kostymer

 

 

Skummel dame

 

 

Pass deg, han biter.

 

Mørkeredd, jeg nei?

 

 

Vandrende fillehaug

 

 

1439 Jeg er ikke trygg på disse barna.

1471 Noen vinnere.

1474 ”Klassebilde”.