Sist oppdatert: 08.11.2011 06:55

Guro til klimatoppmøtet

 

Guro Sollie Hansebakken, som går på Rønningen folkehøyskole i Oslo, er medlem i Ten Sing Norway – ett av skolens tilbud. Dette koret har nå lagt ut på turne i Afrika, fra Kenya til Sør Afrika, med avslutning på FNs klimatoppmøte i Durban om knapt en måneds tid.

Turneen er en del av klimakaravanen, igangsatt av afrikanske ungdommer og er en panafrikansk og tverreligiøs kampanje, som går fra Kenya til Sør-Afrika. Deltakerene på denne karavanen er blant annet ungdomsrepresentanter fra flere afrikanske land, Ymca  og Kirkens Nødhjelp, til sammen 185 ungdommer. Målet for karavanen er å mobilisere ungdom i kampen for en ny klimaavtale som rettferdig for verdens fattige.

Ten Sing Norway vil  holde konserter og arrangementer i store byer de passerer, som Nairobi, Dar es Salaam, Lusaka, Gaborone, Lilongwe og Soweto. Koret opptrer sammen med kjente afrikanske artister. Målet med konsertene er å informere om farene med klimaendringer og behovet for handling fra verdens ledere.

Avslutningskonserten holdes i Durban i Sør Afrika, hvor Desmond Tutu er vert. Han har også signert for kampanjen, det kan du se her. Du kan lese mer og signere for en mer rettferdig klimaavtale her. Nedenfor kan du se en video Guro har laget.