Sist oppdatert: 07.11.2011 21:38

Lions Club Vassfaret med interessant kursrekke

OLE GJERDALEN
 

Lions Club Vassfaret satser denne uka stort på kursing av kommunens lærere og annet fagpersonell i holdningsskapende arbeid gjennom kurset ”Det er mitt valg”.

Klubben har de siste ti årene kjørt flere slike kurs, og interessen for årets kurs er større enn noen gang. Kostnadene rundt disse arrangementene er store, men Vassfarklubben ser på dette som så viktig at den prioriterer svært mye av innsamlede inntekter på slikt forebyggende arbeid for barn og unge. Kursene denne uka har et budsjett på over 80 000 kroner til dekning av kursholder, kurslokaler, bevertning og en del skolemateriell. På den annen side er det nærmest kostnadsfritt for skolene som bare må sørge for vikarer sjøl. Men her har foreldrene trådd villig til og dermed har de fleste lærerne i kommunen fått anledning til å sette seg på skolebenken denne uka.

Det hele starter tirsdag med to dagers kurs for nybegynnere med 26 deltakere.
Torsdag er det halv dags oppfriskningskurs med 37 deltakere.
Fredag er det kurs om sexovergrep og vold mot barn med foreløpig 20 deltakere.
Alle kursene foregår på Sørum Gjestehus.

Torsdag kveld er det duket for informasjonsmøte på Begnadalen samfunnshus for foreldre og andre interesserte der en kan få vite mer om det viktige forebyggende arbeidet disse kursene representerer. Vi forventer og håper at flest mulig prioriterer denne kvelden.

Arild Bjørnstad er lionsklubbens frontfigur på forebyggende barne- og ungdomsarbeid og har lagt ned et imponerende arbeid med å få motivert skoleverket, helsepersonell og politiet til å delta på kursrekken.