Sist oppdatert: 15.09.2011 14:29

Helselagets høsttur

SIGRID HAUGEN
 

Hedalen helselag har hatt sin årlige høsttur for pensjonister. Den gikk i år i strålende sol (!).

 

Første stopp var villa Fridheim i Krødsherad. Der ble vi mottatt av stiftelsens daglige leder, Turid Hjertaas. Mens vi spiste en deilig lunsj, fortalte hun levende om husets historie. Fattiggutten Svend Haug fra Sigdal, som ble en velstående trelasthandler i Drammen, fikk bygd villaen som sommersted i årene 1890-92. Huset var i sterkt forfall i etterkrigstida, og ble planlagt sanert ved en brannøvelse på 1980-tallet. Heldigvis grep ildsjeler og myndigheter inn, og i 1986 ble eventyrmuseet åpnet.

Å vandre fra rom til rom byr på mange spennende opplevelser:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Deilig lunsj

 


Søster-møte

 


Utsikt fra tårnet

 

  • Leser mer om Villa Fridheim her.
     

Stedet ligger vakkert til ved Krøderen, med utsikt til Olberg kirke og prestegården med den berømte eika ”Den gamle mester” på andre sida av vatnet. Her var Jørgen Moe prest 1853-63.

 

Turen gikk videre til Vassfaret Bjørnepark i Flå, hvor vi ble møtt av selveste Berte Skrukkefullhaugen. Hun fulgte oss rundt i parken, og fortalte om livet sitt i Vassfaret og Flå. Vi fikk også følge en dyktig dyrepasser på runden med mating av bjørn og ulv. De fire ulvene kom hit fra Sverige i sommer, og er dermed parkens nyeste attraksjon.

 


Berte Skrukkefyllhaugen ønsker velkommen.

 


Berte forteller

 


Bjørn–er

 


Pene damer

 

Berte foran sin egen stue

 

To av de fire bjørnungene

 


Dyrepasseren foran Rugg og Nora

 

 

 


Takk og avskjed med Berte

  • Les mer om bjørneparken her.

På Bjørnehiet Kafe i det nye Bjørneparken kjøpesenter/hotell spiste vi en fortreffelig middag, før turen gikk til Nesbyen og over fjellet heimatt til Hedalen.

Takk til vår stødige bussjåfør Gulle og turleder Svein Harald!