Sist oppdatert: 21.09.2011 16:11

Teller skritt

RAGNHILD LIAN ERIKSEN
 

Vi har begynt å gå! Jo da – vi har nok gått litt før også, men nå er det blitt alvor, og ikke minst, moro. Hvis du lurer på hvem vi er, så er det bare å kjøre, (eller helst gå) en tur langs Hedalsveien mellom sju og åtte om morgenen og etter fire om ettermiddagen. Vi jobber i poliklinikken på Fekjær.

 


Fra venstre: Kjersti Marie, Grete, Jeannette, Gunhild, Ragnhild.

 

For noen uker siden leste vi om muligheten for å nå Mount Everest i løpet av to måneder ved å gå ti tusen skritt pr. dag. Vi gikk til anskaffelse av skrittellere, og det var da det tok litt av. Det dukket opp stadig nye ideer om hva som kunne gjøres for å øke antall skritt, også i arbeidstiden. En av oss gikk til innkjøp av hoppetau som er plassert på venterommet og brukes av den som vil i ledige minutter. En annen kom på noen magedansøvelser som gir mange skritt på kort tid. Det gir i tillegg gratis hoftebevegelser, og tar du det helt ut, får også brystet svinge med. Pass på at du ikke kjører av veien der som du passerer en ensom vandrer med litt spesielle bevegelser, det er sannsynligvis bare en av oss.

 

Vi konkurrerer med oss selv og litt med hverandre, i tillegg til at vi inspirerer hverandre. Det gjelder å bruke alle anledninger: Alle er for eksempel på tilbudssiden når det gjelder å ta telefonen i lunsjpausen og vi har sluttet å gå med utgående post til postkassen bare ved dagens slutt, nå går vi hver gang vi har et ferdig brev. Toalettet i andre etasje blir flittig brukt av de som har kontor i første, og har vi et kvarter til overs, så går vi opp til Fekjær i stedet for å kjøre når vi har et møte der.

 

Flere ideer: Er du en av dem som har hauger med klær å brette sammen til stadighet, har vi et kjempeforslag: Legg klærne på spisebordet grip en truse mens du er i bevegelse rundt bordet, brett den pent sammen mens du går, bruk magen hvis du trenger noe å brette mot, grip et nytt plagg når du passerer kleshaugen igjen og vips: Håndklær og truser ligger vakkert stablet på bordet, med tellekant, og du har oppnådd tusen nye skritt (avhengig av hvor ofte ektefellen og ungene skifter klær).

 

Som dere skjønner, det er bare fantasien som setter grenser. Dette er moro. Vi har ikke ledd så mye på lenge som vi gjør nå. Vi har ikke meldt oss på noen felles konkurranse på nettet, men noterer samvittighetsfullt opp våre skritt på kjøkkenet i poliklinikken hver morgen. Og med dette vil vi anbefale til dere som opplever at det hadde vært lurt å øke aktiviteten litt: Sett i gang, sammen med arbeidskolleger, familiemedlemmer eller deltakere i lag og foreninger.

 

Nye ideer til ekstraskritt mottas med takk!

 

Og skulle du ha behov for en samtale i poliklinikken, så har vi tid til det også. Høres kanskje ikke slik ut, men vi er ganske seriøse og kan lytte.

 

Hilsen TTP (Trimteam poliklinikken)