Sist oppdatert: 23.09.2011 08:46

Førskoleklubben på tur til Buvassfaret

MARTE GØRIL ILDJARNSTAD
  Forrige uke dro førskoleklubbene i Begnadalen barnehage og Hedalen naturbarnehage sammen til Buvassfaret. Spenningen var stor, vi skulle overnatte i lavvo!

Og slik gikk det til…..
Etter lunsj tirsdag møttes vi for avreise. Sju spente 5-åringer og to (litt eldre) voksne. Vi la på innover i Buvassfaret. Det første gjøremålet var å padle kano. I løpet av ettermiddagen hadde alle som ville det, fått padle, og vi begynte å bli litt våte.
Da var det godt å kunne fyre opp i grillbua vi hadde fått låne av Torkild Waadaard.


Grillbua


Hedalsgjengen


Begnadalsgjengen

Vi gikk på oppdagelsesferd i skogen, og barna dramatiserte eventyr. Tiden gikk fort, og behovet for mat begynte å trenge seg på. Til slutt satt alle rundt bålet og tittet på at Kari–Anne skulle få ferdig den delige pastagryta.


Morgenstund har gull i munn.

Jeg tror vi var så sultne at vi helst skulle hoppa opp i gryta. Men så kom det en bil…. ”Hvem er det? Hvem er det?” Det var sjefen. Hun hadde med seg en kurv med deilige muffins som skulle nytes etter maten, og det var veeeeldig godt.

Da kvelden snek seg på, var det på tide å sette opp lavvoen. Alle var med på å banke pluggene i bakken, holde stenger og barduner. En liten knute på tråden gjorde at mørket kom litt fort på oss… Men alle hadde godt humør, og knuten ble løst da barna lyste opp lavoen med lommelyktene sine.

 


Bålkos

Endelig kunne vi legge oss inn i den store lavvoen. Etter noen vakre vuggesanger kunne både små og store ta seg en velfortjent blund………

Neste dag våknet vi til soloppgang og fiskevåk. Det var kaldt i luften, men vi kunne se solen skinne på Puttekollen og gledet oss over at solen snart skulle komme helt inn i Buvassfaret.

Så var det dags for frokost. Jammen smaker maten godt der ute i naturen. Da pakkingen var unnagjort, var det klart for å ha en samlingsstund ved vannet. Der fikk vi besøk av Perskule-trollet. Hun hadde med seg vellagret sjokolade som var 150 år gammel! Og vi fikk høre historier fra krigen som utspant seg i Buvassfaret.

Glade, litt trøtte , men fulle av nye opplevelser, kunne vi vende nesa hjem igjen etter en vellykket overnattingstur!
Tusen takk for en flott tur!
Turledeltakere: Kari Anne Steinslette. Begnadalen barnehage: Melina, Tuva, Haakon, Oscar, Elias. Marte Ildjarnstad, Hedalen naturbarnehage: Åge Kristoffer, Hannah.


Utsikt


Stiv heks


Vi samler ting i naturen


Kveldsmat


Kanotur