Sist oppdatert: 26.09.2011 06:56

Historisk felling av hjort i Vassfaret

FELTKORRESPONDENT VEGAR FINSRUD
Den første økta for Vassfaret jaktlag i dag endte med en historisk felling av en hjort. Det er ikke blitt felt hjort i Vassfaret før som noen av jegerne vet om, så dette var en spesiell start for jaktlaget.
 
Jeger Magne Omsrud med sønnen Marius ruslet søndag morgen opp til posten sin rett nedenfor Storbekkseilen og satte seg i posisjon for å vente på elg.
Etter å ha vært på post en stund ble en hjort forstyrret av elghunden Bjønn og kom stormende ut i skuddfeltet til Magne og Marius.
 
Hastighet på hjorten og vinkler ble kalkulert på sekunder, den kom for fort for sikkert skudd. Da dyret var på 30 meters hold ropte Magne på den..! Hjorten bråstoppet for å sjekke hva dette var, og skuddet kom da hjorten stod i ro.


Jegere i Vassfaret jaktlag har sett spor etter hjort i Vassfaret flere ganger, men det er første gangen det er felt en.
 
Elgen kommer 
En halvtime etter at de hadde vommet ut hjorten, hadde Magne og Marius funnet tilbake til den samme stubben som Magne satt på da han skjøt hjorten. Plutselig hørte de losen til elghunden Bjønn.
De registrerte at losen kom nærmere og nærmere deres teig, og hvilepulsen steg litt.
Med ett var elgen der, og Magne sendte den i bakken med nok et perfekt skudd.
 
Da jeg var på stedet, hadde ikke jegerne fått hentet ned elgen enda. De må bruke jernhesten for å få til dette. Etter pausen var det ny økt, og kortstokken ble funnet frem. Jegerne måtte da trekke seg en ny post.