Sist oppdatert: 16.04.2012 12:46

Kraja i Begnadalen

SONJA BORDWICH
 

KRAJA er et svensk a-capella band som synger med englestemmer. Begnadalen kirke er virkelig en flott konsertkirke. Det er så utrolig god akustikk i kirken, og de fire damene fra Umeå sang uten mikrofon. KRAJA leverte en perfekt konsert.

 

 

Det var både latter og alvor i god sammensmelting. Det var til og med rom for en morsom "fyllevise" -  godkjent av presten. Lisa, Lina, Linnea og Eva trivdes godt i Begnadalen kirke og syns responsen av det "interesserte" publikum var god. Mange av sangene har de skrevet selv. Siste album heter "Brusand Hav", og de sang mange fra siste album. 

 

– Denne konserten var som balsam for sjelen, uttalte Gyda Grøndalen Hoffmann fra Øystre Slidre Sanglag. Hun og tre andre fra sanglaget hadde tatt turen for å nyte KRAJA. – Jeg tør påstå dette er en av de beste, om ikke den beste konserten med vokalgruppe, så langt i Valdres i år, uttalte en annen tilhører. Det var til sammen i overkant av 40 frammøtte. Etter konserten fikk publikum kveldsmat i samfunnssalen. Det var trivelig å sitte sammen og snakke om den fine opplevelsen.

 

 

 

Sangene er fra skandinavisk folkemusikk, og gruppen har drevet på i 10 år. De reiste videre til Bergens folkemusikkscene Colombi Egg hvor Gabriel Fliflet har engasjert dem til å holde konsert. Fliflet er velkjent folkemusikker, og det viser seg at hans tips om at KRAJA er av kvalitet - holdt mål. Det var han som tipset oss om deres turne i Norge. De kommende ukene reiser KRAJA videre til Tyskland for å levere åtte konserter.

 

– Det bør være flere konserter av dette slaget i Begnadalen Kirke, var det noen som sa. Det sier musikkbingens entusiaster seg virkelig enig i - for kirken er absolutt velegnet til dette.

 

Vi takker alle fremmøtte, og ønsker velkommen til et annet arrangement. Mange takk til menighetsrådet for lån av kirken!