Sist oppdatert: 23.04.2012 21:57

Shakespears skjulte sannhet

  Filmen "Shakespeares skjulte sannhet" vises på Nordre Lokalet lørdag 28.4. kl. 18.00. Det er  hedølen Kjell Eriksen (Videomaker AS)  som er produsent, og regien er ved Jørgen Friberg.

 - Må verdenshistorien skrives om? Var William Shakespeare bare en frontmann for et hemmelig brorskap? Er kristendommens og jødedommens forsvunne skatter bevart i underjordiske hulrom på en øy i Canada?

Hvem skrev Shakespeares verker?
Shakespeares skjulte sannhet er en nervepirrende dokumentar om jakten på sannheten bak legenden. Amatørkryptografen Petter Amundsen er skråsikker på at han kan bevise at det ikke er Shakespeare som har skrevet verdenshistoriens mest kjente verker. Han hevder å ha dekryptert et omfattende system av såkalte steganografiske koder i flere bøker fra Shakespeares samtid.

Kodene synes å være konstruert av noen som stod Shakespeare nær, veldig nær. Pilene peker i retning av et hemmelig før-frimurerisk broderskap og vitenskapsfilosofen Sir Francis Bacon - en mann mange tror kan ha vært en nøkkelfigur i det engelske frimureriet. – En mann som noen mener var den egentlige forfatteren bak Shakespeares verker – og som var blant Englands  dyktigste kodeeksperter.

Humoristisk møte

Men kodene synes å gå langt dypere enn bare forfatterskapet. Amundsen mener det er gjemt et skattekart i Shakespeares bøker. Ved å følge sporene ender han opp på en legendarisk øy i Canada, der det har blitt drevet en spektakulær skattejakt i over 200 år.

Petter Amundsen hevder han kan bevise alle sine teorier, men ingen Shakespeare-eksperter vil møte ham, før Robert Crumpton bestemmer seg for å bli med til Norge for å knuse Petter og hans rive hans teori i biter. Crumpton er skuespiller og Shakespeare-ekspert, og møtet mellom de to blir både svært spennende og humoristisk fortalt. Og hvem har egentlig rett?

Shakespeares skjulte sannhet er regissert av Jørgen Friberg og produsert av Kjell Eriksen/Videomaker AS. Filmen hadde offisiell kinopremiere på norske kinoer 13. april.


British Library


Holy Trinity Church 2


Petter studerer


Robert og Petter