Sist oppdatert: 20.08.2012 08:46

Latter, alvor, glede, tårer og håp

TEKST: ANNE-MARGRETHE WILTER
BILDER: ARNE G. PERLESTENBAKKEN
 

Erik Bye –konserten i Begnadalen kirke sist fredag var en stor opplevelse. Dyktige lokale krefter hadde satt sammen et fint knippe med viser av Erik Bye.  De viste noe av spennvidden i hans liv og diktning.

Visene ble godt bundet sammen av Liv Barbro Veimodet. Hun hadde hentet fram bakgrunns-stoff om visene og leste også hva forfatteren selv sa om noen av diktene sine. Dette ga en ekstra dimensjon til lytteopplevelsen.

Ole Fønhus fikk en idé om å lage en slik kveld, og etter noen telefoner hadde han gode folk på laget.

Alle: Arnstein Kjensrud – sang, Bodil Øyhus Phil – sang, Inger Olea Digene  -piano og trekkspill, Knut Hougsrud – sang, Nikolai Øyhus – sang og tuba,  og Rasmus Piltingsrud – sang, gjorde en god jobb.

 

Evnen til å formidle visenes egenart var god. Ole Fønhus spilte både piano, trompet, flygelhorn og sang. Det var variert akkompagnement til de ulike visene. Det gjorde godt for øret.

Dere fikk i alle fall meg til både å le og gråte  og kjenne på alvoret og stikket i samvittigheten. Erik Bye hadde en unik evne til å åpne opp øynene våre for uretten i verden, men alltid med et håp i blikket.
 

Takk for at dere tok ideen på alvor og brukte tid og krefter på å lage en slik flott kveld med Erik Bye! Vi er heldige som har så mange dyktige, lokale krefter som med glede å står fram. Vi gleder oss til neste prosjekt.

Anne-Margrethe Wilter