Sist oppdatert: 26.08.2012 06:29

Ullvester til etiopske barn

ARNE HEIMESTØL
  Er det noen som fryser i Afrika, da? Mange barn gjør faktisk det i Addis Abeba – som ligger 2400 meter over havet. – Ullvester kan være et viktig bidrag til økt livskvalitet for barn som bor under kummerlige forhold i den etiopiske hovedstaden, sier Olav Aspholt.


Marit Aspholt sammen med etiopiske barn

Aspholt er pensjonert høgskolelektor. Som lærer på Haraldsplass diakonale høgskole i Bergen hadde han blant annet ansvar for å legge til rette for praksis for sykepleiestudenter. Flere av studentene tok den i utlandet, og gjennom dette arbeidet kom Aspholt i kontakt med misjonslege Einar Eriksen i Etiopia.

Høgskolelektoren ble oppfordret til å engasjere seg i organisasjonen New Life Communtity Organization - Etiopia, en humanitær organisasjon for fattige, foreldreløse barn og unge. Og nå er Aspholt hovedkontakt for organisasjonen på Vestlandet.

I vår var Olav og kona Marit, som også deltar i arbeidet, på besøk i Addis Abeba, og de deler denne historien med oss:

Da vi var der, fikk vi høre en sterk og rørende historie: Ett av barna kom ofte for sent i barnehagen - og etter hvert måtte læreren spørre om hvorfor gutten ikke klarte å komme mer presis.

– Hjemmet mitt er en plastduk, og her i Addis Abeba er det ofte så kaldt om natta. Jeg bor på gata, og det er så vanskelig å få sove. Men når sola står opp, kommer det varme inn i "huset" mitt, og da sovner jeg – og da er det så lett å forsove seg, fortalte den gråtende gutten.

– Det er mer enn 100 000 gatebarn i Addis Abeba - og en del av disse går i barnehager eller skoler som New Life Community driver, forteller Aspholt.

 

Ønsker du å delta i strikkeprosjektet? Marit og Olav reiser til Etiopia i februar neste år. Da tar de med vestene som er strikket.

  • Her kan du lese mer om saken.

  • Oppskrift finner du på denne lenka, og garn kan Gunhild Breen, tlf. 976 24 806, skaffe.