Sist oppdatert: 10.12.2012 06:35

Lysfest på Bautahaugen

TEKST: SIGRID HAUGEN
BILDER: ARNE G. PERLESTENBAKKEN
 

Vintersola strålte over Bogfjella og et vakkert snødekt museumsområde lørdag. Etter hvert som sollyset svant, ble det tent lys etter lys, ute og inne. Og til slutt strålte lysa fra julegrana i ettermiddagsskumringa.
 


 

Allerede på parkeringa ble de besøkende møtt av blide fjes.  Medlemmer av Lions Club Vassfaret bød på julenek, kalendere, lodd og julegløgg. Joker spanderte pølser, og damer fra husmorlaget grilla og serverte.
 

Nede i Brakadokka rauk det fra begge pipene, og inne var det et mangfold av aktiviteter hele dagen. Valdres kompetansevekst rigga opp bruktbutikk, og mye fint håndarbeid skifta eier. Noen solgte godteri, andre åndelig føde.
 

Nytt av året var skolens sterke medvirkning. 6. klasse solgte sjøllaga produkter til inntekt for klassetur, og lodd på julekrybbe som snart skal finne sin heldige vinner. Noen elever leste eventyr for de mindre barna, og et sangkor fra hele mellomtrinnet holdt julekonsert for stappfullt hus. Takk til positive lærere!
 

Oppe i Brakastuggua solgte Bautahaugens Venner kaffe og kaker, og loddsalget gikk strykende.
 

Den tradisjonelle risgrauten til barna ble servert ute, fulgt av julegrantenning og gang rundt treet. Og til slutt, i år som mange år før, var ”mormor” på plass i Liesstuggua med sin stemningsfulle skreddertime for barna.
 

Lysfesten er blitt en koselig førjulstradisjon med stadig flere samarbeidsparter og aktører.

 

'

'