Sist oppdatert: 18.12.2012 06:38

Bedring i hyttemarkedet

ARNE HEIMESTØL
  – Hytter til en verdi mellom 400 000 og 2,5 millioner kroner er de som er lettest å omsette i Hedalen, og her har det faktisk vært bra fart i markedet den siste tiden, forteller eiendomsmegler Hermann Grøv som nå starter i jobb i Krogsveen, men med fortsatt fokus på hyttemarkedet i hjembygda.

Hedalen har akseptabel reisevei fra blant annet Oslo. Utmerkede forhold for bortoverski er et stort pluss når hytter skal omsettes, og når veien til nærmeste alpinbakke i Nesbyen eller i Aurdal er overkommelig, er det flere som tar dette med i betraktningen når hytte skal kjøpes.

Vassfaret er dessuten et kjent merkenavn for mange, og når en legger til at mulighetene for fiske og tildels jakt er gode, teller også dette med når en skal velge sted for kjøp av fritidsbolig.

– Trenden er at flere nå bruker noe mindre penger på fritidsbolig enn tidligere, forteller Grøv. – Det er også en viss konkurranse med tilbud på billige ferieboliger i for eksempel Spania.

Fra Südøst til Krogsveen
Grøv har nettopp solgt sin eierandel i Privatmegleren Südøst i Oslo. Krogsveen og Danske Bank har overtatt bedriften, så nå blir Grøv ansatt eiendomsmegler i virksomheten han tidligere var daglig leder i.
Krogsveen er Norges eldste eiendomsmeglerkjede.