Sist oppdatert: 28.12.2012 11:19

Trivelige vintergjester

ARNE HEIMESTØL
  En flokk med rådyr ser ut til å trives godt i Brunbakklia. Hos oss dukket de første opp så snart snøen hadde lagt seg.

Trolig er det flere av de samme dyrene som var her i fjor. De er blitt vant til at vi legger ut mat til dem, og den siste tiden dukker de opp flere ganger hver dag.

Det er ikke vanskelig å forstå at dyrene sliter mer enn vanlig med å finne mat ute i skogen. Snødybden er 90 cm, og vi ser at rådyrene ofte følger opptråkkede stier eller veier inne i boligfeltet.

 

Dyrene er ikke lettskremte. Kommer vi ut med mat mens de er ved huset, forsvinner de rolig ned i skogen, men etter få minutter kan de være på plass igjen. Potet- og epleskrell, brødrester og litt kraftfor takker de ikke nei til.

  • Les her om hvordan du kan fore rådyr.

I høst hadde vi mye epler, og noen henger igjen på treet ennå. Dyrene vil gjerne ha dem, men de er nok i største laget.

Vi er neppe de eneste som forer rådyr i området. Her om dagen fulgte vi sporene etter flokken gjennom boligfeltet og opp til Skolehagen. Dette rådyret ser ut til at det har fått nok mat til nå i alle fall.

Rådyrene har blitt vant med at vi tar bilder av dem. Prater vi til dem, kommer ørene opp, og de stirrer på oss. Når de kommer gående, er det lett å se at de har forventninger. De smatter og viser på den måten at ser fram til å få seg et godt måltid.