Sist oppdatert: 10.02.2012 06:18

– Klarer ikke å slutte!

ARNE HEIMESTØL
  På seniordansen i Sør-Aurdal kunne det lett ha blitt kamp om kara. De er nemlig i mindretall. Men slikt løser en med å enten være rød eller blå.

– Det kan være lurt å holde fast på båndfargen du har fått, forteller Syver Kvaal, én av instruktørene. De røde og blå har nemlig ulike roller i de rundt 30 ring- og gammeldansene som er på repertoaret i dette tilbudet som Frivilligsentralen i Sør-Aurdal har tatt initiativet til.

Arna Bjørneskaret er instruktør nummer to. Både hun og Syver har gått på kurs for bli kvalifisert for å lede tilbudet som er rettet inn mot både kvinner og menn i alderen 55+.


Sigbjørn Framnes og Anne Øyhus

Danseglede
– Det er grådig moro å få være med på dette, sier 92 år gamle Anne Øyhus. – Det er bare så ille at jeg er så gammal, men jeg klarer ikke å slutte!

Mer samhandling
Sist onsdag hadde gruppen tatt turen til Hedalen for å se om det er interesse for mer samhandling på tvers av bydegrenser. Så pass mange hadde møtte opp at det vil bli gjort forsøk på å arrangere nytt dansetreff i Hedalen. Fra før finnes tilbudet i både Reinli og Bagn.

Om seniordans
Seniordans er en forholdsvis ny danseform. En rekke internasjonale danser er forenklet og tilrettelagt for eldre. Både folkemusikk og mer moderne rytmer strømmer ut fra CD-spilleren instruktørene har med.

At bevegelse er bra for kropp og sjel, er godt kjent, og i seniordansen legges det vekt på å trene kondisjon, styrke, bevegelighet, konsentrasjon og koordinasjonsevne.


Instruktørene Arna Bjørneskaret og Syver Kvaal foran danseglade sør-aurdøler