Sist oppdatert: 15.02.2012 06:47

Tre dansker og mange lyder

KIRSTEN GREAKER HEIMESTØL
  Mandag morgen hadde Hedalen barne- og ungdomsskole konsert med ei gruppe som kaller seg Body Rhythm Factory. Egentlig var konserten ment for barnetrinnet, men ungdomstrinnet fikk også være med, og det tror vi ingen angret på!

 

Musikerne var vel egentlig perkusjonister, men her var det mye annet enn tradisjonelle trommesett! Det ble spilt på søppelspann, trekasser og plastbøtter, det ble blåst og svingt og slått på plastrør av ulike lengder og farger, det ble blåst ned i vannkar og slått på kasseroller, det ble knipset, klappet, trampet, sjonglert og danset, og det ble laget lyder ved hjelp av kroppen og stemmen.

En av musikerne trakterte også tangenter, så rytmen ble også satt inn i en mer melodiøs sammenheng innimellom. Publikum fikk være med ved å lage ulike lydeffekter, og elever og lærere lot seg gjerne engasjere med klapping og vislelyder.

Selv om det var mye lyd, og noe av den også ble forsterket, var ikke lydnivået plagsomt sterkt. Musikerne klarte å balansere lyden fra det rolige og varsomme til det som det var mer trøkk i, på en leken og elegant måte.

 

Hele skolen satt nærmest trollbundet den skoletimen konserten varte, og applausen etterpå viste at vi gjerne skulle hatt noen ekstranummer. Det fikk vi ikke, for musikerne måtte skynde seg til neste konsert, men et bilde ble det tid til. Her er musikerne og noen av "instrumentene" sammen med noen av elevene.