Sist oppdatert: 09.01.2012 06:31

Trettendagsbasaren

TEKST: SIGRID HAUGEN
BILDER: ARNE G. PERLESTENBAKKEN
  ”Det va reine trettendagsbassar’n”, sier vi i Hedalen om tilstelninger med mye folk, liv og røre og stor stemning Og - et velfylt gevinst-bord.

Lørdag var det ekte, gammeldags trettendagsbasar. Ikke akkurat 13. dag jul, som i gamle dager, men av praktiske grunner den nærmeste lørdagen. Folk i alle aldre strømmet til, kjøpte lodd, kasta piler, skjøt på blink eller snurra tombolaen. Kjøkkenkomiteen bød på pølser, brus, kaffe, kaker og deilige rundstykker.

Da Hedalen musikkorps åpna underholdningsbolken, var salen fullsatt. Som vanlig kunne vi glede oss over vakker korpsmusikk med dyktige musikere.
Hedalen sangkor gleda oss også med vakre juletoner. Et fåtallig kor til tross, sangen var både fyldig og frisk. Med sitt julerepertoar markerte både kor og korps en hyggelig avslutning av høytiden.

Kveldens kåsør, Tonny Ingvaldsen, tok oss med på en nydelig bilde-reise i vassfartraktene. Han presenterte seg sjøl som ”en søndrelanding bitt av vassfarmagien”. En magi som tok han en høstdag i 1999. Siden den gang er det blitt utallige turer i disse traktene, og som nå har resultert i den flotte boka ”Turgleder i Vassfaret”. En av kveldens loddkjøpere ble den heldige eier av et eksemplar. Ellers er den fortsatt til salgs i begge butikkene i bygda.

Basarens hovedgevinst, en stor, flott tursekk, bør i likhet med Ingvaldsens bok og kåseri, inspirere til helsebringende opplevelser i den vakre naturen vår. God tur, Trond med familie!

Etter turen er det fint å slappe av i hytta eller heimen med et godt teppe over seg. En annen flott gevinst var et stort lappeteppe, som medlemmer av husmorlaget og strikkekafeen hadde strikka og gitt som takk for bruk av helselagets møterom på Fjellsyn.

En mengde andre gevinster ble delt ut til heldige vinnere. Mer enn bare hell hadde nok de som kunne motta premier for skyting, pilkast og natursti!
En dyktig komite sørga for at alt gikk som smurt. Takk til alle som stilte opp!

Vel 33 000 kroner ble kveldens bruttoresultat. Penger som kommer godt med når helselaget skal arbeide videre for helse og trivsel i bygda vår.


Tony Ingvaldsen