Sist oppdatert: 19.01.2012 07:21

Ny binge i Begnadalen

ARNE HEIMESTØL
 

Ballbinger er et kjent begrep i kommunen vår. Bygdeutvalget i Begnadalen har skaffet en musikkbinge som er plassert ved skolen.

 

 

Bingen er en brakke som har de ytre målene 8 m * 4,2 m. Takhøyden er 2,4 m. Innvendig består den av et hovedrom og to oppbevaringsrom. Bygget veier hele 8 tonn.

 

Støydempet
For dem som har greie på lyd, kan det være vesentlig å få med seg at brakka har en lyddemping på 50 dB og en etterklang på 0,4 sek. – Hvilket betyr at de som oppholder seg utenfor brakka, trolig ikke vil pådra seg verken irritasjon eller hørselsskader. ;-)


Finansiering
Selve brakka koster 450 000 kroner, inklusiv moms, og Musikkutstyrsord-ningen, Norsk Tipping og Begnadalen musikkorps står bak hovedfinansieringen. Begnadalen bygdeutvalg har gått inn med en mindre sum. Kommunen har sagt seg villig til å mellomfinansiere det resterende.
 

Bruk og utstyr
Per i dag har vi en akustisk gitar, to elgitarer, en bassgitar, trommesett, elpiano, torader og sanganlegg i brakka, forteller Hans Allergoth i Begnadalen bygdeutvalg.
– Musikkbingen kan også brukes som grupperom for kor og eller små grupper for andre samlinger. Man må ikke bare bruke bingen til å spille i.


Bingebruk uten å blakke seg
Bygdeutvalget begynner å få det meste praktiske på plass nå. De som vil ta en titt i musikkbingen, eller ønsker å begynne å ta den i bruk, kan ta kontakt med Hans Allergoth eller Kristian Strøm.


Faste brukere må skrive på en kontrakt og signere ut nøkkel. – Vi tar 500 kr i depositum for nøkkelen, men bruken er fri for de fleste mot at vi ønsker at de stiller opp på eventuelle arrangement vi måtte ha, sier Allergoth.

 

Bygdeutvalget planlegger en årlig happening hvor brukere kan vise seg fram. Lag og foreninger som ønsker å bruke musikkbingen fast, vil måtte betale en årskontingent på 500 kr. Dette vil være med på å drifte bingen. Det vil bli opprettet en online logg, samt hengt opp én i bingen som brukere skriver seg inn på.

 

Åpning med smell
17. februar kl. 18.00 blir det snorklipping, konsert og fyrverkeri med mer. Før den tid må bingen få et navn, og nå oppfordres leserne til å sende sine forslag til Allergoth på e-postadressen allergoth@hotmail.com innen 10. februar.